Ana Sayfa Uncategorized 3 Temmuz 2024 108 Görüntüleme

Milletvekili Ejder Açıkkapı’dan Elazığ’daki İşçilere TBMM’den Destek

Adalet ve Kalkınma Partisi Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Elazığ’daki bir firmaya ait krom ocaklarındaki işçi eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İşçi ve emekçilerin her daim yanında olduklarını, olmaya devam edeceklerini söyleyen Açıkkapı, firmayı işçilerin taleplerine duyarsız kalmamaya davet etti.
Konuşmasının hemen başında A Milli Futbol takımının Avrupa Futbol Şampiyonasında Avusturya karşısında çıkacağı mücadeleye değinerek Milli Takıma başarılar dileyen Açıkkapı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Sağlık Bakanlıklarındaki görev değişimiyle ilgili de kısa bir konuşma gerçekleştirdi.
BAKAN ATAMALARI
Açıkkapı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığına yeni atanan Murat Kurum’un 2020 Sivrice depremindeki çalışmalarıyla Elazığ’da yüreklere dokunduğunu, üstün çalışmalarının asla unutulmayacağını söyledi. Açıkkapı, Kemal Memişoğlu’na görevi devreden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Murat Kurum’a görevi devreden Çevre ,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı teşekkür edip, yeni atanan bakanlara üstün başarılar dilediklerini söyledi.
Kayseri’de ve Suriye’de devam eden olaylarla ilgili provakasyona gelinmemesi çağrısında bulunan Açıkkapı, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti kolluk kuvvetleriyle, güvenlik güçleriyle hem ülke içi, hem yurt dışında ülkemize, milli birlik beraberliğimizi bozmaya yönelik her türlü oyunu bugüne kadar nasıl boşa çıkardıysa, bugün de bu tür kirli senaryoları boşa çıkaracaktır ,bundan yana hiç bir şüphemiz yoktur.” diye konuştu.
EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ
Türkiye’de Krom ve Bakır cevherinin anavatanı olarak Elazığ’ın gösterilebileceğini söyleyen Açıkkapı, “Burada ülke ekonomisine önemli miktarda katma değer sağlanıyor. Krom cevheri bir çok sektörde kullanılan inanılmaz bir cevher. Tabi Krom bir çok ülkeye ihraç edilen önemli bir yeraltı zenginliğimizdir. Dünden bu yana bölgemizde 350 işçi , emekli kardeşimizin oturma eylemi yaptığını haber aldık. Tabi tüm emekçi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu bölgede özellikle yeraltında zor şartlarda çalışan işçi kardeşlerimizin emeklerinin karşılığı mutlaka kendilerine verilmelidir. Emekçi kardeşlerimiz tabi, ilgili firmadan beklenti içerisindeler. Türkiye ekonomisine önemli miktarda katma değer sağlayan Krom cevherinin çıkarılmasında alın teri olan işçi kardeşlerimizin taleplerinin karşılanması noktasında ilgili firmanın anlayış göstermesini bekliyoruz. Buradan tüm işçi, emekçi kardeşlerimize şunu ifade etmeliyim ki, bizler her daim hemşehrilerimizin yanında olacağız. Emek sarf eden, yüreklerini ortaya koyan tüm işçi kardeşlerime selam ve saygılarımı iletiyorum” diye konuştu.
ERHL4952.JPG
ERHL4928.JPG

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com