Ana Sayfa KÖŞE YAZILARI 31.12.2022 828 Görüntüleme

HASAN BİLGE’NİN KALEMİNDEN

YENİ YILA BİLGİ BİRİKİM  UFUK VE UMUTLA GİRMEK

HERKES DÜNYANIN DÜZELMESİNİ İSTER AMA GAYRETİ KOMŞUSUNDAN BEKLER.( M.İKBAL)

Tüm amacımız geniş ufuklu, araştıran,ve sürekli öğrenme arayışında olan bir neslin inşasına katkıda bulunmak. Eger bir toplumda ecek acaklı cümleler sürekli kullanılma gereği duyuluyorsa bilinmelidir ki o toplumda kangren durumunda olan sorunlar ve o sorunları ortaya koyan bireylerin çoğunluğunu tahmin etmek çok zor olmayacaktır. Maalesef gelinen durum itibariyle kangren olarak görülen sorunların başında z kuşağı olarak tabir edilen bir neslin nereye doğru yol aldığıdır.

Mutluluk kavramını kendisine yakıştırmayan öğrenme metodolojisini sosyal medya üzerinde sağlayan, geçmişini şiyar eden bir anlayıştan yurt dışına kaçma arayıışı ile örtmeye çalışan bir nesil ile karşı karşıyayız. Ancak şunu çok iyi biliyouz ki Türk Bayrağını sürekli dalgalandıracak olan nesilde yine bu nesildir. Amacımız bir nesili beyaz gösterip bir nesli siyaha boyamak değil ve hiçbir zaman olmayacaktır. Tüm amacımız yarınlara güvenle bakacak, uyşturucukurbanı, antidepresan ihtiyacı olan bir nesil değil eğitimli, ahlaklı, sanattan spora her alanda en iyisini ortaya koyan ufuk sahibi nesillere her türlü desteği ortaya koymak olmalıdır.

Kabiliyeti duyguları ve aklı her şeyi almaya hazır bu nesle zengin ve alternatif yelpazesi sunmak zorundayız.spor sanat bilgi iletişim edebiyat sosyolojıve kültürün bütün alanlarını bunun için seferber etmeliyiz.Zengin mazimizin mirasını çok iyi harmanlayıp elde etiğimiz kültürel verileri zamanızmızın anlayışı ile buluştuırmakgerekiyor.mevcut bilgi sınırlarını her yönden zoryalıpyeni ufuklara kapı aralamanın zamanı çoktan geldi.yeni nesil öğrenmeyi hazır beklerken ona hitap eden bütün metodları denemeli bu nesli alternatifsizliğe mahkum etmemeliyiz.

Yeni besteler yapıp yeni kitaplar yazmalıyız.yeni sinema yapıtlları hazırlayıp yeni teknolojiler geliştirmeliyiz.bilgi iletişim devriminin bütün imkanlarını yeni nesile vermeli kendilerini çok iyi keşfetmelerine ortam hazırlamalıyız.onları dünyayı avucun içi gibi tanımaları için internet yabancı dil öğrenimini her eve taşımalayız.ülkemizde bütün elveriş çok kısa zamanda birer üniversiteye ve ev okullarına dönüştürmeliyiz.dünyayı peşinden sürükleyecek nesli bu coğrafyada yetiştirmeliyiz.bizim neslimiz bir an evvel bilgi üreten kültür ihraç eden zihim yönlendiren bir anlayışa kavusşturmalıyız.yazılım firamalarını gen teknolojılerıni biyoteknolojiyi roket ve optik teknolojilerini bu nesle inşa ettirmeliyiz.havacılık ve uzay alanında çalışmak isteyenlere bütün kolaylaıklarısağlamalı ekolojik dengenin korunması amacıyla bu nesilden projeler istemeliyiz.iletişim devrimine yeni açılımlar kazandıracak araştırma-geliştirme laboratuarlarını yeni nesile hemen verip   altyapısını hazırlayıp teşvik etmeliyiz. Ülkemizde yetişen önceki nesiller alternatif olmadığı için ideolojilere ahlaksızlığa tembelliğe kurban gitti ve gidiyor.geçmiş nesiller bütün enerjisini meyhanede batakhanede kumarhanede stadyumda diskoteklerde ve sımdıde sosyal  medyada bütün yozlaşma ile degerli zamanını telef etti ediyor.çünkü alternatifsiz kalınca bir nesil böyle harap ediliyor.karşılarına her zaman bu neslin futbol polıtikaeğlence uyuşturucu kin nefret ideolojileri çıktı çıkıyor. Haritaları değiştirmeye dünyayı yeniden kurmaya yeni yüzyılı bu coğrafyada  şekillendirmeye namzet bu nesilikirlenmeden cehaletten bilgiye ahlak erozyonundan manevi güzelliklere fakirlikten zenginliğe taşımaya mecburuz.bu topraklar ya uyuştutucu silah kara para kaçakçılık terör ve kısır düşünce merkezi olacak yada gelecek neslin yetişdiği bir bilgi teknoloji ve manevi zenginlikler merkezine dönüşecek başka alternatif yok.her aile bu  yolda sorumlu  aile sınıfı  öğretmeni olmak zorunda karnede pekiyi  görmek zorundadır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

CEZMİ ORKUN YAZDI….

CEZMİ ORKUN YAZDI….

Tema Tasarım | Osgaka.com