Ana Sayfa KÖŞE YAZILARI 6.10.2023 520 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI….KARARSIZLARIN KARAR MERKEZİ…

 

Değerli vatandaşlar, ülkemiz insanı yaşadığı bunca sıkıntılara rağmen, muhalefet partilerine olan güvensizliği nedeniyle istemeye istemeye de olsa AKP’ye oy vermiştir. Yangın yerine dönen ülkemiz de muhalefet partileri ise yangının küllerini üflemekle meşgul. Görünen o ki, Türkiye’de kaybeden kabullenmeyi ve kendini sorgulamayı, kazanan da seçim sonrası toplumun tümünü kucaklamayı maalesef beceremiyor. Çıkar çemberinde yer alan saray ve eşrafı hariç, sadakat ölçüsü çerçevesinde geçim derdinde olan ve bireysel beklentileri olmayan kerhen destek aldığı seçmen kesimi AKP iktidarının,  Atatürk’ün kurduğu Laik Cumhuriyetin yıpratılması noktasında  dini ve milli duygular üzerinden algı yapmasını toplum için bir tehlike olarak  görmemiş ve desteklemeye devam etmiştir.

Ancak, karşılık beklemeden iyi niyet ile AKP’ye oy veren bu kesim seçimler sonrası yapılan acımasız zamlar ve arttırılan vergiler altında ezilince, yaptıkları hatanın telafisi için yerel seçimlerde aksi yönde hareket eder mi? hep birlikte göreceğiz. Bildiğiniz üzere kamuoyu araştırma şirketleri her konuda araştırma yapmakta ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. 29.Eylül.2023 günü Ruşen Çakır’ın Moderatörlüğünde MetroPOLL Araştırma Başkanı Prof. Özer Sancar ile yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının seçmeni ve partileri nasıl etkilediği ve muhalefetin durumu konulu söyleşisini büyük bir dikkatle dinledim. Bu söyleşinin ana özeti milletin siyaset ve siyasetçiden soğuduğu ve yerel seçimlerde sandığa gitmeme eğiliminin yüksek olacağıdır.

Yerel seçimlere giderken iktidar ve muhalefet partilerinin tamamında ciddi düşüşler olduğu yapılan anket çalışmasıyla ortaya konmuştur. Bu çalışmada iktidar ve muhalefet partilerinin tamamının oy oranlarında düşüş, kararsızların oranında ise ciddi bir artış ile %33.7 olduğu ifade edilmiştir. Yani, toplumun büyük bir kesiminde İktidar ve muhalefet partilerinin tamamının samimiyetsizliği ve halkı aldattıkları anlayışının hakim olduğu görülüyor. Yani, Toplumun muhafazakar, seküler, milliyetçi ve etnisiteyi ön planda tutan kesimleri, destekledikleri partilerin sorunlara çözüm olmadığına olan inancıyla kararsızlar kategorisinde yer aldıkları görülüyor.

Bu tablo bize, toplumun önceliğinin vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamlarını idame ettirme arzusu olduğunu gösteriyor. DOĞRU PARTİ toplumun bu arzusu doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğü ittifakın bir parçası olarak kararsız kesimin umudu olacaktır. Tıpkı 2002 seçimlerinde olduğu gibi bir sonuç yeni seçimde neden yaşanmasın ki.

DOĞRU PARTİ, kurucu değerler doğrultusunda toplumun her bir bireyine eşit mesafede sorunların değil çözümlerin merkezi olacak bilgi ve deneyimli kadrolarıyla ülkemiz ve insanımızın menfaatleri doğrultusunda uygulayacağı projelerle kararsızların KARAR merkezi olacaktır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com