Ana Sayfa KÖŞE YAZILARI 14.10.2023 456 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI….UMUT IŞIĞI SÖNMESİN

 

Değerli vatandaşlar, emperyal güçlerin dün olduğu gibi bugün de ülkemiz ve Ortadoğu üzerindeki oyunları hız kesmeden sürdürülürken, basiretsiz ve beceriksiz yönetimler de bu oyunların figüranı olarak her türlü katkıyı vermeye devam ediyorlar. Ülkemiz ve Ortadoğu üzerinde oynanan oyun, bildiğiniz üzere BOP projesinin sahnede olmasıdır.

Ateş çemberine dönüşmüş günümüzde, çevremizde yaşanan olaylara bu gözle baktığımızda; ülkemiz yönetimi çok dikkatli olmalı, bu oyunun bir parçası olmaktan uzak durmalı ve kurucu önderin “Yurtta sulh Cihanda sulh” anlayışını izlemelidir. Her alanda adeta yangın yerine dönen ülkemiz insanı kutuplaşmanın olmadığı, barış ve sevgi çerçevesinde  rahat ve huzurlu bir gelecek umuduyla bu ateş çemberine girmek istemiyor. Tıpkı sevgi, barış ve huzur arayan umut çocuğu gibi.  Fıkra bu ya;

 

Karanlık bir salonun köşesinde yanan dört mum ortamı aydınlatmak için mücadele ediyor. Mumlar karanlığa karşı direnirken kendi aralarında konuşmaya başlarlar;

  1. Mum; benim adım BARIŞ, insanların savaş değil barış ortamında yaşamaları toplu ölümleri önler. Bunun için bana yardım edin ki karanlık aydınlansın dünyada barış olsun der. Ancak yardım eden olmayınca mum eridikçe erir ve sonuçta söner.

2.mum; benim adım SEVGİ, sevgi tüm insanların mutluluk kaynağıdır. Ben dostluğu, bütünlüğü kardeşliği beslerim. İnsanların sevgiden yoksun olmamaları adına ışığımın sönmemesi gerekir. Bana yardım edin ki barış ortamı sevgiyle dopdolu olsun der. Ancak yardım eden olmayınca mum eridikçe erir ve sonuçta söner.

3.mum; benim adım HOŞGÖRÜ, toplumun her kesiminden insanlara anlayışı, dinlemeyi, anlamayı öğreterek hoşgörülü bir toplumun oluşmasına çalışıyorum. Yani toplumda hoşgörünün hakim olması için bana yardım edin ki ışığım sönmesin der. Ancak yardım eden olmayınca mum eridikçe erir ve sonuçta söner.

4.mum; benim adım UMUT, insanların hoşgörü çerçevesinde barışın hakim olduğu kavgasız sevgi dolu bir dünyada yaşamasını umut ediyorum der ve harekete geçer.

Toplumun umut ışığının sönmemesi ve dalga dalga yayılması için diğer üç mumu, UMUT mumu yakarak karanlığı tekrar aydınlatır. Birileri bilsin ki, ülkemizin aydınlık geleceği ulu önder Atatürk’ün çizdiği yoldan ilerlenmesi halinde mümkün olacaktır. Halkımızın umudunun da bu olduğunu düşünüyorum.

DOĞRU PARTİ temsilcileri olarak bizler BOP projesi figüranlarını her fırsatta ifşa etmeye devam edeceğiz. Çünkü; karanlıklara itilmek istenen ülkemizi barış, sevgi ve hoşgörü ışığı hep aydınlatsın istiyoruz. Ülkemiz ve çevremizdeki olumsuzluklara rağmen yaşamın bir parçası olan umut ışığının tüm evreni aydınlatması konusunda ise muhatapları itidale davet ediyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com