Ana Sayfa KÖŞE YAZILARI 9.10.2023 556 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI….GÖR, DUY ve HİSSET

GÖR, DUY ve HİSSET

Değerli vatandaşlar, AKP kongresi açılış konuşmasında sayın Erdoğan enerji, eğitim, ulaştırma, sağlık ve adalet alanlarında iktidarlarının 22 yılda yaptığı hizmetlerde başarılı olduğunu, kendilerini eleştiren muhalefeti ise bu hizmetleri görmüyor ve duymuyorlar diyerek eleştirdi. Erdoğan konuşmasında başarıyı, yapılan hizmetlerin sayısal artışlarına bağlıyor ancak bu yapıların işlevsizliklerini ne yazık ki ya göremiyor ya da göz ardı ediyor. Betonlaşmayı başarı olarak görmesi beni şaşırtmıyor, bu sayede birileri zengin oluyor ancak yapılan hizmetlerin vatandaşlara olumsuz yansımalarını ya dikkate almıyor ya da önemsemiyor. Nasıl mı?

 

Vatandaş hastaneden randevu alamıyor, çareyi özel hastanelerde aramak zorunda kalıyor. Aynı durum eğitimde yaşanıyor, yaptıkları binalar ve üniversitelerin sayısını arttırmayı başarı olarak görüyor ancak eğitim sisteminin çöktüğünü görmüyor. Okulların birçoğu imam hatip yapıldığı için insanlarımız çocuklarını evine yakın istediği bir devlet okuluna gönderemiyor. Çareyi özel okullarda aramak zorunda kalıyor. Yani, parası olanların sağlık ve eğitim hizmeti aldığı, geri kalanların ise sisteme teslim edildiği bir Türkiye var.

 

Erdoğan’a soruyorum; Hastane, köprü, otoyol, tünel  ve havaalanı gibi hizmetleri başarı hanesine yazarken gelecek nesilleri borçlandırmanızı hangi haneye koyacaksınız? Elektrik kWh ücreti 4-5cent civarında iken yaklaşık 14cent karşılığı vatandaşa fatura etmenizi başarı olarak mı görüyorsunuz? Kuvvetler ayrılığının(Yargı, Yasama ve Yürütme) günümüz başkanlık sisteminde bağımsız olduğu söylenebilir mi?  Cevabınız evet ise bu ancak antidemokratik bir başarı olabilir.

 

Ayrıca, iktidarların görevi ihtiyaç duyulan hizmetleri yapmaktır. AKP iktidarları da görevi gereği bu hizmetleri yapmıştır. Ancak; yapılan bu hizmetlerin bedellerinin halkın sırtına yüklenmesi, nimetlerinin yandaş/paydaş olarak anılan saray ve eşrafı tarafından paylaşılma sı gibi gerçekler, Erdoğan’ın beceri olarak lanse ettiği binaların ardına gizleniyor. Bakınız;

  • Adliye binaları var içerisinde hukukçu yok adalet yerlerde sürünüyor,
  • Hastaneler var içerisinde doktor yok hastalar tedavi olamıyor,
  • Okullarımız var içerisinde öğretmen yok geleceğin nesli eğitilemiyor,
  • Enerji santralleri var sahibi milletimiz değil,
  • Otoyol-havaalanı-tünel ve köprü var geçmeyenler, uçmayanlar geçiş garantileri nedeniyle gelecek 30 yıl boyunca borçlandırılmış durumda.

 

Daha ne diyelim ki tüm bu olumsuzlukları insanlarımıza yaşatmasına rağmen yapılaşmayı başarı kabul eden bu iktidar için başarısızlık nedir acaba!

Değerli vatandaşlar, başarı ne söylendiğine değil ne yapıldığına göre ölçülür. Yani, yönetimin iyi veya kötü olması bizi değil muhatabını ilgilendirir. Bizi ilgilendiren yapılanların ülkemiz ve insanımız üzerindeki yansımasıdır. Yansımaya baktığımızda her alanda çöküş yaşanmasına, ülkenin yangın yerine dönmesine, alım gücünün yok edilmesine, ücretlerin adil dağılımdan uzaklaşmasına, çiftçi ve sanayicinin üretimden çekilmesine, istihdama dayalı üretim mekanizmalarının çarçur edilmesine sebep olan bu yönetimin ülkeyi iyi yönettiği ve başarılı olduğu söylenebilir mi?

 

 

 

DOĞRU PARTİ olarak, AKP iktidarının halkımızı canından bezdiren uygulamalarını sayılar ardına gizleyerek adeta aptal yerine koymada başarılı olduğunu görüyor, duyuyor ve hissediyoruz. Biz DOĞRU PARTİ kadroları tüm bu gerçeklerin farkındalığı içerisinde halkımızın haklı serzenişlerini duyuyor, çektiği sıkıntıları hissediyor ve iktidara başarılı olmak istiyorsa

DUY, GÖR ve HİSSET önerisinde bulunuyoruz.  

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com