Ana Sayfa GÜNDEM 19 Aralık 2023 1050 Görüntüleme

BAŞKAN EVSEN “BURADAN ANKARA’DA Kİ BAŞKANIMIZA SESLENİYORUZ O TORBA NEREDEYSE GİTSİN BULSUN!”

Geçtiğimiz günlerde İsrail Devletine yönelik yapılan boykotların yerel esnafı etkilendiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’e esnaf oda başkanlarından tepki geldi.  Yıllardır esnafın EYT ve Bağ-Kur konularından mağdur olduğunu ve bu sorunun kronikleşmiş bir hal aldığını belirten Elazığ Kahveciler Oda Başkanı Ferhat Evsen, TESK Başkanı Palandöken’e tepki göstererek “Esnaf  asıl temsil edilmemekten, EYT’den ve Bağ-Kur’dan mağdur” ifadelerine yer verdi.

ESNAFA KAYSERİ MİTİNGİNDE BİR UMUT VERİLDİ ANCAK UMUT ORADA KALDI

Kayseri’de yapılan mitingte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından esnaflara bir umut verildiğini ancak bu vaadin henüz yerine getirilmediğini belirten Başkan Evsen, “Esnafın BAĞ- Kur , EYT prim konusunda ki mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz.” dedi.

Harputtimes Habere özel açıklamalarda bulunan Başkan Evsen;

“Mecliste yeni gündem yasaları görüşülmeye başladı. 15 günlük sürecek bu yasaların içinde torba yasa gerçekten esnafın hayatında çok önemli bir yere sahip bir madde. Esnaf bu torba yasanın nerde olduğunu, esnafla ilgili EYT-BAĞ-Kur’la ilgili bir madde olup olmadığını öğrenemedi. Bizler oda temsilcileri olarak öğrenemedik. Gerçekten bu torba yasanın yerini bilen varsa, bu maddelerin yerini bilen varsa söylesinler. Esnafa Kayseri mitinginde bir umut verildi cumhurbaşkanımız tarafından bu umut sadece orada kaldı.” dedi.

ESNAFIMIZIN MAĞDURİYETİ BOYKOTTAN DEĞİL BİZİ TEMSİL ETMEYEN PALANDÖKEN’DENDİR

Bizim Ankara’da bir temsilcimiz var TESK Başkanı Bendevi Palandöken, geçen İsrail ürünleriyle ilgili esnafı mağdur etti diye bir açıklama yaptı. Esnafı mağdur eden esnafın satışlarını etkileyen boykot değildir. Bu gün insanlar Filistinli kardeşlerimiz için değil maddi kazancı şu anda canlarını verebilecek milyonlarca insanımız var. Bir iş yerinde kolayı satarak yada satmayarak mağduriyet olmaz. Zaten onun bir resmi şeyide yok. Müşteri istiyor esnaf satıyor. Çoğunlukla da esnafımız duyarlı. Esnafımızın mağduriyeti TESK Başkanı Bendevi Palandöken bizleri temsil etmiyor. Biz Oda Başkanları olarak belirtmek istiyoruz ki esnafların önlerindeki en büyük sorun esnafları temsil etmeyen, esnafların haklarını savunamayan oda başkanları olarak bizleriz.

Esnafın BAĞ- Kur , EYT prim konusunda ki mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Yıllardır var olan  50 senelik  sorunlar bunlar. Bugün esnaflarımız 50 senedir mağdur Bağ-Kur konusunda.  1-2 aylık İsrail mallarını boykotla esnaf mağdur olmaz. Gerçekten bu konuda Ankara’da ki başkanlarımıza sesleniyoruz.  Ankara’da bu torba neredeyse gitsin o torbayı bulsun. Torbadaki yetkili insanlara seslensin. 1-2 madde de Bağ-Kur, EYT ile ilgili esnafın sorunlarını ekletsin, tarihe atsın o zaman görelim esnafta mağduriyet var mı ? yok mu?”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

KARAKUŞ: ZAFER YAKINDIR

KARAKUŞ: ZAFER YAKINDIR

Tema Tasarım | Osgaka.com