ÇINAR: “DEPREM BÖLGESİNDE YER ALAN İLLERİMİZİN TOPARLANMASI ADINA ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ”

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda ASKON Elazığ İl Başkanı Abdullah Çınar, depremden etkilenen işletmelerin kalkınması için üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Çınar, “İş dünyası olarak özellikle deprem bölgesinde yer alan illerimizin vakit kaybetmeden toparlanması, kalkınması ve daha güçlü bir ekonomiye sahip olması adına üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bu sorumlulukla hem 2020 Elazığ depremini hem de Kahramanmaraş depremini yaşamış bir şehrin iş dünyası temsilcileri olarak ASKON Elazığ Şubesi olarak ilgili bakanlarımıza, bakanlıklarımıza bağlı kurumlarımıza depremden etkilenen ve aralarında Elazığ’ında bulunduğu 11 ilimizdeki işletmelerimizin ticari ve ekonomik durumlarını yansıtan talep ve öneri raporlarımızı genel merkezimiz ve ilimiz milletvekilleri aracılığıyla sunduk” dedi.

 

 

ALAN: “MARKA ŞEHİRLER ADI ALTINDA BİR LİSTE YAPACAK OLURSAK BU ŞEHİRLERDEN BİRİ MUTLAKA ELAZIĞ OLURDU”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ’ın marka şehirlerarasında yer aldığını söyledi. Alan, “Bugün marka şehirler adı altında bir liste yapacak olursak bu şehirlerden biri mutlaka Elazığ olurdu. Neden mi, çünkü Elazığ tam 27 ili birbirine bağlayan, bölgenin lojistik üstü konumunda olan güzide bir şehrimizdir. Elazığ insanı her dönem vatanını ve milletini seven, sahip çıkan insani ve kültürel değerlerini asırlardır yeni nesillerine aktarabilen her platformda bu özellikleriyle ön plana çıkan insan yapısına sahiptir. 2017 yılında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlık görevimi yürüttüğüm dönemde Elazığ’ımız 6. Bölge teşviklerinden yararlanmaya başladı. 2017 yılı öncesinde Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde istihdam verilen vatandaşlarımızın sayısı 2 bin 500’lerdeydi şimdi ise 20 binin üzerinde bununla beraber ikinci Organize Sanayi Bölgemizde yer tahsisleri büyük bir süratle ilerliyor” dedi

NAZIRLI: “ELAZIĞLI, SİYASİ GÖRÜŞ AYIRT ETMEKSİZİN NE ZAMAN DEVLETİNİN İHTİYACI OLSA O GÜN DEVLETİNİN YANINDADIR”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ ve Elazığlının her zaman devletin yanında yer aldığını vurgulayarak; yapılacak yatırımların önemli olduğunu söyledi. Nazırlı, “Elazığ’ımız güzel bir şehirdir. Bana Elazığlıyı sordukları zaman tek bir cümleyle Elazığlı siyasi görüş ayırt etmeksizin ne zaman devletinin ihtiyacı olsa o gün devletinin yanındadır, olmaya da devam edecektir. Bugün şehrimizin ekonomik değerlerini, tarımsal görünümünü, sanayi açısından görünümünü, Elazığ’daki yatırım fırsatlarını sizlerle paylaşmaya gayret edeceğiz. Değerli iş adamlarımıza Elazığ’da yatırım yapıldığı taktirde nasıl kazanımla sağlanacağı, hem bölgemiz hem ülkemiz açısından bunları sizlere sunmaya gayret edeceğiz” dedi.

 

KELEŞ: “İKİNCİ TEKNOVA OSB’DE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, TEKNOVA OSB’nin önümüzdeki yıl faaliyete geçeceğini ifade ederek, 2. Sanayi sitesini Elazığ’a kazandıracaklarını söyledi. Keleş, “İkinci Organize Sanayi diğer adıyla TEKNOVA dediğimiz sanayi sitesinde çalışmalarımız devam ediyor. Alt yapıda yüzde 35’lik bir orana ulaştık. Burada da 266 adet sanayi parselinin 26 tanesi tahsis edilmiş 2 tanesi şuanda inşaat halinde 24 tanesi proje aşamasında ki bu oranda yüzde 50’ye denk gelmekte. Çok yakın tarihte Ağustos ayında da elektrik ve yapım ihalesini de gerçekleştirdik inşallah önümüzdeki yıl 2. TEKNOVA OSB dediğimiz bölgeyi de sanayicilerimizin kullanımına sunacağız. Şuanda bakan beyin imzasında çok kısa bir süre içerisinde de 2. Sanayi sitemizi de Elazığ’ımıza kazandırmış olacağız” dedi.