Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 17 Nisan 2022 407 Görüntüleme

GENÇLER KAYGILI: HAYAT ZOR, GELECEKTE İŞ BULACAK MIYIZ ENDİŞESİ VAR.

Yaşanan ekonomik sıkıntılardan belki de en çok etkilenen kesim gençler oldu.Çünkü Ekonomik krizin boyutları arttıkça gençleri geleceğe dair beklentileri de azalmaya başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati katıldığı bir programda bu ülkede genç olmanın güzelliklerinden bahsetti. Genç olmak güzel elbet ama gençliğini gelecek kaygısı ile yaşamaki işin zor ve sıkıntılı kısmı.

Elazığ’da gençlere sorduk. harputtimes.com’a konuşan gençler büyük oranda mutsuz olduklarını, gelecek kaygılarının olduğunu ve ekonomik buhranı fazlasıyla hissettiklerini söylediler.

Üniversite’ye hazırlanan ve iyi bir bölümde okumak istediğini söyleyen Mert Çizmeli ilerde yurtdışına gitmek istediğini ve bunun için dil eğitimi almaya başladığını söyledi. Ülkesini çok sevdiğini ifade eden Mert Çizmeli:’’ Bir insan günlük rutinindeki aksaklıklar için stres olabilir, ya da kişisel sorunları için. Ama günlük hayatımızı yaşamaktan uzağız. Okumayı, eğlenmeyi ve hayatı keşfetmeyi beklerken kendimizi gelecek planlarında yokluk hesabı yaparken buluyoruz. İnşallah bu geçici bir süreç olur.Ama ben de yurtdışında okumayı planlıyorum.’’ Dedi.

18 yaşında üniversiteye hazırlanan Alp Kara da gelecek kaygısı yaşayanlardan.İnsan ne yaparsa kendine yapar diyen ama içinde olduğu koşulların kendi iradesi dışında geliştiğini ifade eden Kara iyi bir gelecek için elinden geleni yaptığını söyledi.:’’ Bakanımız gençleik tatlı dedi. Ama benim umudum yok.Biraz halka insinler, insanların durumunu görsünler. Kafam rahat bir şekilde okumam gerekirken alacağım defterin, kitabın parasını hesaplıyorum.İkinci el kitaplara bakıyorum.Önümde bir sınav var. Ben iyi bir bölümde okumak istiyorum.Ama ilerde yurtdışına gitmeyi istiyorum.Bu beni vatanımdan koparmaz.Ülkemi seviyorum ama iyi bir yere gelmek için de böyle bir karar aldım.’’

Veterinerlik fakültesi’nde öğrenci olan Remzi Kirşan da okulunu bitirince iş bulamama endişesi taşıdığını söyledi.Kirşan:’’ Ailem Afyon’da.Ben burada yurtta kalıyorum.Ancak yeme içme, yol parası derken hayatımı hesap kitap içinde geçiriyorum.Buna razıyım.Elbette hayatın zorlukları olabilir.Ailem zorlanıyor beni okutmakta.Ama bir de iş bulamazsam ne yapacağım? Dedi

Rize’den Elazığ’a okumaya gelen Ahmet Topuz okulunu sevdiğini ve Fırat Üniversitesi’ni kazandığı için mutlu olduğunu söylerken gelecek için kaygıları olduğunu söyledi.Topuz:’’ Okumak çok güzel.Bir meslek sahibi olacağız.Ama okulu bitirdikten sonra iş bulacak mıyım? İş bulsam da kazancım bir hayat kurmaya yetecek mi bilmiyorum.Şimdiden bunları düşünüyorum.Ek işler yaparak harçlığımı kazanmaya çalışıyorum.İnşallah her şey iyi olacak diye ümit ediyorum’’ dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com