Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ÖZEL HABER, Uncategorized 30 Haziran 2022 291 Görüntüleme

ELAZIĞ BELEDİYESİ HAYATA GEÇİRDİĞİ PROJE İLE ENGELLİ VATANDAŞLARIN HAYATA DAHA GÜZEL TUTUNMASINA İMKAN SAĞLIYOR

Elazığ Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği “Engelsiz Yaşam Merkezi “ engelli vatandaşların yanı sıra Belediyeye bağlı Kültür Müdürlüğünün çalışmalarıyla tüm vatandaşlara sosyal ve kültürel anlamda faaliyetlerde bulunma fırsatı sunuyor

Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak, sosyal yaşama katılarak, sosyalleşebilecekleri bir yaşam alanı sağlamak amacı doğrultusunda, İzzetpaşa Mahallesi’nde yer alan mülkiyeti Elazığ Belediyesine ait binada hizmete başlayan “Elazığ Engelsiz Yaşam Merkezi” Elazığ Belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 başlıkta 100 proje çalışmalarından biri.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün de faaliyetlerini sürdürmesiyle birçok vatandaşa ücretsiz hizmetler veren yaşam merkezi içerisinde mesleki eğitimlerin verildiği atölyeler, müzik ve sanat atölyeleri, oyun alanları, sinema salonlarının yanı sıra spor faaliyetleri, yaz eğitim programları, sesli kütüphane de bulunuyor. Belediye Kültür ve Sosyal İşler  Müdürü Mustafa Aksu faaliyete geçen Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili olarak sorularımızı cevapladı. Merkezde engelli bireyler öncelikli olmak üzere genç ve kadınlar için de eğitici ve öğretici çalışmalara imza attıklarını ifade eden Aksu, vatandaşların ücretsiz olarak sunulan bu hizmetlerle hem eğlendiği , hem öğrendiği hem de ilgi alanlarına göre donanım sahibi olduklarını belirtti.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM STANDARTLARINI ARTTIRIYOR

Aksu: ‘’Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın 11 başlıkta 100 projesinden biri olan engelsiz yaşam Merkezimiz, öncelikle  engelsiz yaşam için engelli bireylerimizin yaşam standartlarını biraz daha arttırabilmek adına düşünülmüş bir projeydi. Engelsiz Yaşam Merkezi Kültür ve Sosyal İşleri müdürlüğümüze bağlı olduğundan dolayı biz de diğer hizmet birimlerimizin de bir kısmını buraya taşıdık. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak bu binada yedi birimle hizmet vermeye çalışıyoruz. Tabii bunun birinci önceliği de engelsiz yaşam diye adlandırdığımız ilimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşantılarına katkı sunabilmek adına, sosyal amaçlı bir hizmet vereceğiz

Bunun içerisinde neler var? Engelli bireylerimiz için spor salonu, sinema salonu, oyun salonları, satranç oyunlarının oynaya oynanabileceği salonlar, musiki ile ilgili enstrümanların olduğu musiki salonlarımız var. Bunun dışında terapi odalarımız var. Birçok sosyal çalışmalarımız var.

Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerde amacımız vatandaşlarımızın gününü geçirebileceği, eğlenceli ve eğitici faaliyetlerde bulunabileceği bir ortam yaratmış olmak. Halkımız da bu konuda teveccühlerini gösteriyor zaten.

Vatandaşlarımız faaliyetleri gerçekleştirirken ilgi duydukları alanda gerek kendi içimizden, gerekse dışarıdan usta eğiticiler hizmet alımı yaparak bu işe başladık.

SADECE ENGELLİ BİREYLER DEĞİL ,GENÇLER VE KADINLAR İÇİN DE EĞİTİM FAALİYETLERİMİZ VAR

Açılışı yapmadan hizmete girdiklerini söyleyen Aksu, sadece engelli vatandaşlar değil, gençler ve çocuklar için de eğlenirken öğretici olan faaliyetler de gerçekleştirdiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

‘’Açılış yapmadık ama şu anda hizmete girdik. Bu binada Ayrıca Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza yönelik hem eğlenerek boş zamanlarını değerlendirebilmeleri,  hem de daha farklı donanıma sahip olabilmeleri adına çeşitli başlıklar altında eğitimler veriyoruz.

Sadece engelli ve gençler değil kadınlar için de özel faaliyet alanları sunulan Engelsiz yaşam Merkezi’nde kadınlara yönelik eğitici faaliyetler, aile danışmanlığı, kişisel gelişim gibi alanlarda da hizmet veriliyor.

KİŞİSEL GELİŞİMDEN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNE, SPORDAN MUSİKİYE KADAR BİRÇOK ALANDA  HİZMET SUNUYORUZ

Belediye Kültür Müdürü Mustafa Aksu, bu faaliyetlerden faydalanan yaklaşık bin kişi olduğunu söyleyerek Belediye Gençlik Meclisi,  Belediye Kent Konseyi ve Belediye Kadın Meclisi’nin de hizmet yerlerinin Engelsiz yaşam merkezinde faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Aksu: ‘’Kadınların bulunduğu kadın yaşam merkezimiz var Aile Danışma Eğitim Merkezimiz. Elazığ Belediyesi ekonomi geliştirme ve eğitim merkezimiz var, bu hizmetleri vatandaşlarımıza sunuyoruz.

Burada şunu yapıyoruz. Gerek vatandaşlarımızın kişisel gelişim, İletişim teknolojilerinden ,bilişim teknolojilerinden, makine teknolojilerine kadar, kadınlarımızın el sanatlarından, yabancı dil eğitimi  gibi benzeri eğitimler planlıyoruz. Burada da yılda aşağı yukarı organizasyonlarımızdan faydalanan 500 ila bin kişi bu işlerden faydalanabiliyor .Bu yeni binadaki yapabileceğimiz  çalışmalarda  belediyemizin çalışmalarına katkı sunacak, Belediye Gençlik Meclisimiz, Elazığ Belediyesi Kent Konseyi ve Belediye Kadın Meclisimizin de hizmet yerlerini buraya taşıdık.

BAŞKANIMIZIN VAATLERİNDEN OLAN BÜYÜK BİR KÜTÜPHANE DE MERKEZİMİZ BÜNYESİNDE HİZMET VERİYOR

‘’Bu mekan İzzetpaşa Mahallesi’nde bulunan bir yer. Burada da büyük bir kütüphane yaptık. Bu kütüphane  başkanımızın seçim  vaatlerinden biriydi. ‘Her mahalleye,her semtte bir kütüphane.’ Burada büyük bir kütüphane yaptık. Dijital kütüphanemizin değişik bir versiyonu. Bu binada hizmete sunduk.Aşağı yukarı 10 binin üzerinde kitap var.

GENÇLERİN LİSE VE ÜNİVERSİTE SONRASI SINAVA HAZIRLANMASI İÇİN SESLİ KÜTÜPHANE OLUŞTURULDU

Başka amaçlardan biri de çocuk ve gençlerimizin gerek liseden sonraki üniversiteye hazırlık aşamalarında, gerekse lisans eğitimini bitirdikten sonra KPSS’ye hazırlanmak için iyi bir sesli kütüphane ortamı oluşturuldu. Burada isteyen vatandaşımız istediğii şekilde, mesai saatleri içerisinde bu imkanlardan faydalanabiliyor.Gelecekte de farklı şeyler düşünüyoruz.

YAZ DÖNEMİNDE DE BİR ÇOK FAALİYETLERLE HALKIMIZLA BİRLİKTEYİZ

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü olarak bu binada hizmet verirken yaz geldiği için biz yaz eğitim programları hazırlıyoruz, yaz spor okulları açıyoruz,yaz şenlikleri düzenliyoruz,yaz musiki etkinliği düzenliyoruz.  14-18 yaş grupları arasında gençlik koromuz var.  Burada eğitimlerini görmek isteyen tüm vatandaşlarımız, gerek halk oyunlarından, gerekse musikinin her türlü enstrümanını öğrenme öğrenebilmek adına ilgi ve alaka duyduğu enstrümanlar’ı çalmasını öğrenebilecekler.Usta öğreticilerimiz var, buraya müracaat ettiklerinde buradaki hizmetten  faydalanabilecekler.

Kültür müdürlüğümüz olarak hizmetleri vereceğimiz yaz spor okullarımız var. Futbol,basketbol, yüzme  alanlarında.

Sporda 8 ile 16 yaş arası çocuklarımız faydalanabiliyor. Musikide ise  müracaat edip Musiki ile ilgili bir enstrüman çalmak İsteyenler ise 10 ila 25 yaş aralığındaki tüm vatandaşlarımız ücretsiz olarak faydalanabilir.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ GENÇ, DİNAMİK VE VİZYON SAHİBİ,  YENİLİĞE TEŞVİK EDİYOR

Belediye başkanımız Şerifoğulları genç ve dinamik bir Başkan vizyonu var sporcu kökenli birisi Bizler de kendisinin direktifleri doğrultusunda ilimize hizmet vermeye katkı sunmaya bir ivme kazandırmak adına mücadele ediyoruz ümit ediyoruz ki insanlarımız biraz mutlu olacak. Onlar mutlu olursa biz de mutlu olacağız.

Sürekli olarak faaliyetlerimizle vatandaşlarımıza yenilik ve pozitif katkıda bulunabilmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Belediye Başkanımız bu manada yeniliğe açık ve bizleri o yönde motive ediyor. Mesela bu yıl Ramazan Şenlikleri ilimizde ilk defa gerçekleştirildi 1 ay boyunca devam etti Ramazan şenliklerimizde söyleşiler,müzik dinletileri,tasavvuf musikisi, tiyatro ve benzeri oyunlar, çocuklarla gençlerimizle gayet güzel geçti. Halkımızın da büyük bir ilgisi vardı. Vatandaşlarımızın hizmete sunabilmek için çalışmalar yapıyor ümit ediyoruz beğeniler oluyordur.’’

     

   

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com