Ana Sayfa GÜNDEM 15 Temmuz 2022 504 Görüntüleme

MİNİBÜSÇÜLER “İŞGALİYE VERGİSİ BÜYÜK BİR KÜLFETTİ”

Sürekli akaryakıta gelen zamlardan en çok etkilenen kesimlerden  biride minibüsçüler oldu. 2022 yılının ilk aylarından itibaren durmadan gelen zamlardan dolayı bir kazanç sağlayamadığını dile getiren minibüsçüler kazancının yarısından fazlasının akaryakıta gittiğini belirterek tepki gösterdi. Minibüsçüler Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın  işgaliye vergisini kaldırarak minibüsçülerin üstünde ki büyük bir külfeti kaldırdığını dile getirerek Başkan Şerifoğulları’na teşekkürlerini ilettiler.

Motorine yapılan zamlar ile kazançlarının kurtarmadığını bu zorlu süreçte Elazığlı Vekillerin ilgilenmediğini dile getiren Minibüs şoförü vatandaşımız;

“Elazığ’da minibüs esnafının sıkıntısı bu son dönemlerde bildiğiniz gibi genel anlamda akaryakıt zamlarıdır, bu gelen zamlara karşın bizde bir zam yaptık kısa dönemde 2 sefer zam yaptık ama motorine gelen zamlar bizi tekrardan eski sisteme dörderdi. Yani önceden 3/1’e 4/1’e çalıştığımız yerde şuan yarı yarıya bile bizi kurtarmıyor. Özellikle bizim Sürsürü, Olgunlar minibüsü güzergahı uzun olması sebebiyle aldığımızdan yarısından fazlasını yakıyoruz. Bizede birşey kalmıyor tabi işte aracın bakımıdır herhangi bir yatırım yapamıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“BAŞKAN ŞERİFOĞULLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ İŞGALİYE VERGİSİ BÜYÜK BİR KÜLFETTİ”

Bu zorlu süreçte Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifouğlları ve Cemiyet Başkanı Şevket Torman’ın elinden geleni yaptığını bu konuda minnettar olduğunu ifade eden Minibüs şoförü;

“Zor durumdayız bu şeyde Sayın Vekillerimiz bizlerle ilgilenmedi , bizim yaralarımıza derman olmadı, kimse bizim halımızı hatırımızı sormadı ama Allah razı olsun Belediye Başkanımız, Cemiyet Başkanımız ellerinden geleni yaptılar. Misal olarak Belediye Başkanımız bizim işgaliye vergilerimizi kaldırdı. Kaç senedir, pandemiden beridir, depremden beridir kaldırdı onları. Biz onları kaldırdığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Çok iyi bir şey yaptı bize o çok büyük bir külfetti bizim için. Onu kaldırdı Allah razı olsun, Cemiyet Başkanımızda elinden geleni yaptı. ” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com