Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, KÜLTÜR SANAT 27 Eylül 2022 387 Görüntüleme

SANATÇI İREM DERİCİ’DEN KONSERİN İPTALİ SONRASI AÇIKLAMA: ”BEN PARTİLER ÜSTÜYÜM, BEN SANATÇIYIM”

Elazığ’da 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan Salçalı  Köfte ve Gastronomi Festivali henüz gerçekleşmeden tartışmalara konu olmuştu.

Festival kapsamında konser verecek olan sanatçı İrem Derici için önce Hüda-Par Elazığ İl başkanlığından, ardından da Saadet partisi ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanlıklarından ardı ardın tepki gelmişti.

Bu yıl 4. Sünün gerçekleştirileceği Elazığ Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali henüz başlamadan katılacak sanatçılar yüzünden tartışma yaratmıştı. İlk önce Hüda-Par Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı yaptığı açıklamada :’’ Salçalı köfte festivaline sapkınlığı benimseyen ve destekleyen birinin tercih edilip davet edilmesi, Elazığ halkının manevi değerleriyle uyuşmamakta, kültürümüze ve inancımıza aykırılık teşkil etmektedir. Şehrin değerlerine aykırı olan bu tercih, köfteciler sokağı esnafına da saygısızlıktır.Elazığ halkı, inancına ve kültürel değerlerine bağlı bir halktır. Bu yönüyle Aziz bir millet olduğu herkes tarafından bilinmekte, şehrin adı El-Aziz olarak da isimlendirilmektedir. Kurum ve kuruluşlarımız şehrin bu azizliğine zarar verecek etkinliklere prim vermemeli, aziz şehri eşcinsellik denen sapıklıktan muhafaza etmelidir. Köfteciler sokağı esnafımız başta olmak üzere Aziz şehrin insanları, bu lezzetlerimizin sapkın organizeler ile lekelenmesine müsaade etmemeli, tepkisini göstermelidir.’’ İfadelerini kullanmıştı.

Ardından  Saadet Partisi Elazığ Kadın Kolları Başkanı Züleyha Bahçecioğlu da :’’ Önümüzdeki 30 Eylül 2 Ekim tarihlerinde yapılacak Salçalı Köfte festivalinde tüm Türkiye tarafından LGBT ye verdiği destekle tanınan ve yaşantısı Müslüman Türk ahlakıyla bağdaşmayan bir ismin, İrem Derici’nin bu festivale konuk olarak çağrılmasını asla tasvip etmiyoruz..’’ diyerek tepki göstermişti.

Son olarak Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş bir açıklama ile Sanatçı İrem Derici ‘nin festivalde sahne almasına tepki göstererek:’’ Salçalı Köfte Festivali kapsamında Türk örf ve adetleriyle bağdaşmayan sapkın görüş ve fikirleriyle bilinen ve bunu her platformda söylemekten ve konserlerinde LBGT bayrağı açmaktan çekinmeyen İrem Derici’nin sahne alacak olması tasvip edilip mazur görülecek bir davranış değildir. İlimizin tanıtımı ve ekonomisine katkı sunacak bir etkinliğe böylesi bir gölgenin düşmemesi ve tartışmaların son bulması için festivalde İrem Derici yerine, Elazığ’ın ve toplumun değerleriyle barışık bir sanatçının davet edilmesi hem etkinliği düzenleyen Lokantacılar Derneğimize hem de destek veren kurum ve kuruluşlarımıza yakışan bir davranış olacaktır.’’ İfadelerini kullanmıştı.

Gelen tepkiler sonrası Sanatçı İrem Derici ‘nin konserinin iptal edildiği duyuruldu. Konserin iptal edilmesi üzerine Elazığlı vatandaşlar sosyal medya üzerinden tepki gösterdiler.

Sanatçı İrem Derici ise iptal kararı sonrası sosyal medyadan bir açıklama yaparak şunları söyledi:’’ “Elazığ halkı beni istememezlik yapmamıştır, buna eminim, bizim her zaman özel bir bağımız oldu. Ben partiler üstüyüm, ben siyasetler üstüyüm! Ben Sanatçıyım! Şarkılarım milyonlara hitap eder. Sevenlerimle arama giremezsiniz. En kısa zamanda bir şekilde sizinle buluşup şarkılarımı bağıra çağıra söyleyeceğim. Bunu da buraya not edin! Bende renk, dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı olmaz! Ben sadece severim! Hem de çok severim! Seni çok seviyorum Elazığ” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com