Ana Sayfa GÜNDEM 21 Ocak 2022 554 Görüntüleme

MAHSUR KALAN HASTAYI KURTARMAK İÇİN SEFERBER OLUNDU

Kış mevsiminin yoğun kar yağışı devam ederken birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının artmasıyla birlikte kar lastiği uygulaması başlamasına rağmen lastiklerini taktırmayan sürücüler yolda mahsur kaldı.

Elazığ’ ın Maden İlçe’sinde kar yağışı nedeniyle hastaneye ulaştırılamayan hastanın yardımına Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü 112 paletli ambulans ekipleri yetişti. Kartaldere köyünde mahsur kalan hasta için seferber olundu. Hastanın nakili esnasında Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat ve Hizmet Başkanları Gezin Belde’sinde bulundular.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, beraberinde bulunan Hizmet Başkanları ile birlikte Gezin beldesine giderek, hasta nakline eşlik etti. Covid-19 belirtileri taşıyan 54 yaşındaki hasta ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine kaldırıldı. Kış şartları altında istasyonların çalışmalarını inceleyen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat;

“112 ekiplerimiz her türlü kış koşullarına hazırlıklarını yerinde inceledik. Olası vakalara müdahale konusunda gerekli tedbirler alınmıştır. Bu gün burada Maden ilçemize 37 km mesafede bulunan ve yolu tamamen kapalı olan Kartaldere köyündeki hastamıza Paletli Ambulans ile yapılan müdahaleye eşlik ettik. Hastamıza kısa sürede müdahale yapılarak hastaneye sevki yapıldı. Çok zorlu şartlar altında köye intikal eden ekiplerimize teşekkür ederim. Yolları kapalı bulunan köylerimiz için paletli ambulanslarımız müdahaleye hazır bekletiyoruz. 3 gün öncede aynı şekilde Hazarbaba bölgesinde mahsur kalan 10 yaşında bir hastamızı da yine Paletli Ambulans ile alarak, ilk müdahaleden sonra hastaneye naklini sağladık.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com