Ana Sayfa GÜNDEM 27 Ocak 2022 224 Görüntüleme

TORAMAN “HEM KENDİ İÇİN ZARAR HEM VATANDAŞ İÇİN”

Yağan kar yağışı şehri etkisi altına alırken yüzlerce araç yolda kaldı. Birçok vatandaş kar nedeniyle mahsur kalırken aynı zamanda çalışma ekipleri gece gündüz demeden vatandaşların yardımına koştu. Pandemi sürecinde toplu taşıma araçlarının kullanımından sakınan vatandaşlar kar yağışı nedeniyle tekrardan toplu taşıma araçlarına yöneldi. Bulaş özelliği yüksek olan bu hastalık büyük risk taşırken vatandaşlar şahsi araç kullanımından uzak durmaya çalıştı.

Vatandaşlar olumsuz hava şartlarına karşı toplu taşıma araçlarına yönelirken, olası trafik kazalarının önüne geçilmesi için tavsiyelerde bulunan Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, sürücülere uyarılarda bulundu. Açıklamalarda bulunan Toraman;

“Özel araçlardan trafiğe çıkacak arkadaşlarımız ne olursa olsun kar lastiği takmadan bu süreçte araçlarını trafiğe çıkarmamaları için biraz gayret göstersinler. Hem kendileri için zarar hem vatandaş için zarar. Vatandaşlar ayrıca zarar görüyor. Kazalara sebebiyet verdiği zaman 15-20 tane araca zarar verir diye düşünüyoruz. Buradan tekrardan temsil ettiğim esnaflarıma Elazığ vatandaşına saygı ve hürmetlerimi sunuyorum Kıştan şikayetçi olmayalım. Güzel bir kar yağdı. İnşallah devam eder. Bolluk, bereketlilik olur. Ama tabi ki biraz da zorlukları olacak, o zorluklara da katlanacağız.” ifadelerine yer verdi.

BİZİM EN İYİ NİMETİMİZ EKMEĞİMİZ

“Belediyemiz de sağ olsun ana arterlerde güzel bir çalışma düzenledi. Öyle tahmin ediyorum bir sıkıntı yaşanmadı bu zamana kadar, bu zamandan sonra da yaşanmaz. Ben buradan yine temsil ettiğim esnafıma ayriyeten şehir içinde toplu taşıma yapan minibüsçü ve taksici esnaflarıma buradan sesleniyorum. Vatandaşlarımıza en güzel vermeleri için ellerinden geleni yapsınlar, gayret göstersinler. Bunlar bizim en iyi nimetimiz, ekmeğimiz. Bir insan ekmeğini tepmez inşallah. Onlar da o ekmeğinin sahibi oluyor diye bende canı gönülden inanıyorum. Tabi ki kış şartları en büyük hasret duyduğumuz bir kar yağdı. Yıllarca kar görmemişti. Geçmişte ben herhalde 15 yıldan evvel böyle bir kar hatırlıyorum bir de bugün böyle bir kar yağdı. İnşallah da yağar, yağış devam eder. Ama tabi ki bizde burada hizmet alanında durmayacağız, vatandaşları mağdur etmeyeceğiz. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Konuyla ilgili görüşme sağladığımız vatandaşımız Ferhat T.

“Hava şartları yıllardır ilk defa bu kadar zorladı. Yollarda tuzlamamı yapılmıyor yoksa yağan kara artık ekiplerimiz mi yetişemiyor bilmiyorum ama yollar çok tehlikeli bir hal aldı. Yürürken ayakta durmakta zorluk çektiğimiz bu süreçte araçların kış lastiklerini yada zincir takma yöntemini aksatmamamız lazım. Trafikte yalnız değiliz bunun bilincinde olmamız gerekir. Hem kendi canımız ve malımız için hemde diğer vatandaşlar için bunu yapmamız gerekir.” dedi.

Mecburi olarak toplu taşıma araçlarına yöneldiğini belirten Ayşegül T. isimli vatandaşımız;

“Pandemi sürecinde toplu taşıma araçlarının kullanımını elimizden geldikçe düşürmeye çalıştık. Yakın olan yerlere yürümeye çalıştık sonra şahsi araç alımına yöneldik ancak yağan kar bizi tekrardan toplu taşımaya yöneltti. Araçlar çok kalabalık bulaş özelliği yüksek bir hastalık kol gezerken toplu taşımayı kullanmak bizleri tedirgin ediyor.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com