Ana Sayfa GÜNDEM 2 Şubat 2022 501 Görüntüleme

KANGAL “FİYAT ARTIŞLARI VATANDAŞIMIZIN BELİNİ BÜKMÜŞ DURUMDA”

Elektrik faturalarına bir tepkide Elazığ Deva Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Kangal’dan geldi. “Yaşanan fiyat artışı vatandaşımızın belini bükmüş durumda.”ifadelerine yer veren Kangal;

”Türkiye’de elektrik, doğal gaz ve akaryakıt zamları başta olmak üzere tüm ürünlerde yaşanan fiyat artışı vatandaşımızın belini bükmüş durumda. Özellikle elektrikte ‘kademeli tarife’ uygulamasıyla faturaları katlanan vatandaşımız,  zamların ardından gelen ilk faturalardaki yüksek bedeller karşısında gözlerine inanamıyor. Aralık ayındaki elektrik faturaları ocakta ikiye katlanmış olarak karşılarına gelen vatandaşlar, üst üste gelen zamların ardından aldıkları maaşların kiraya ve faturalara gittiğini, temel ihtiyaçları bile almakta zorluk çektiklerini belirterek nasıl geçineceklerini düşünmeye devam ediyor.

Faturalar yüzünden kış soğuğunda kombilerini kısmak , neredeyse karanlıkta oturmak zorunda kalan insanlar, kendilerine lütuf gibi gösterilen sözde indirimlere de tepkililer. Kaşıkla verilip kepçeyle alınan kazançlarının gün geçtikçe erimesinden dolayı kaygı içerisindeler. Daha eylül ayında 8,30 olan dolar kurunu aralıkta 18’e çıkarıp 13’e düşürünce “başardık” diyenlere, şimdi de elektrik faturalarına %127 zam yapıp sonra da kilovat hesaplarıyla indirim yapmış gibi gösterenlere hiçbir inançları kalmamış durumda. Tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kalan ancak indirim adı altında belirledikleri sınırın vatandaşa elle tutulur bir yansıması olmayan bu indirim sonucunda , aylık 210 kws elektrik tüketen bir ailenin şubatta da aynı miktarda tüketim yapması durumunda, ocak faturasına göre 41.2 lira daha az elektrik parası ödemesi durumu söz konusu olacak. Ancak bu miktarı aşmayan ev ve iş yeri yok denecek kadar az miktarda. Yani yapılan iyileştirme sembolik bir indirimden ibaret olduğundan kimse memnun kalmadı.

Bu sebeple bir an önce yapılan bu zamların ciddi anlamda geri çekilmesi , elektrik dağıtım şirketlerinin menfaatleri  yerine vatandaşlarımızın menfaatinin gözetilmesi beklenmektedir.”dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com