Ana Sayfa GÜNDEM 3 Şubat 2022 279 Görüntüleme

ARTAN BİLET FİYATLARI TREN GARLARINI YENİDEN DOLDURDU

Akaryakıt başta olmak üzere ülkenin genelinde yapılan zamlar vatandaşı doğrudan etkilerken değişen fiyatlar ulaşım seçeneklerinde de değişikliğe neden oldu.  2021 yılında pandemi sürecinde hava yolu ile ulaşım en çok tercih edilen alanlar arasında yer alırken yapılan zamlardan sonra insanlar başta otobüs ile ulaşıma sonra ise tren ile ulaşıma ilgi gösterdi. Uzun yıllar en az tercih edilen ulaşım seçeneklerinden olan tren şimdilerde ise mecburiyet kapısı olarak görülüyor. Birçok vatandaşımız biletlerin pahalı olması nedeniyle yolculuk esnasında en uzun sürede ulaşım sağlayan treni tercih ettiğini belirtirken konuyla ilgili görüşme sağladığımız  Zeliha A. isimli vatandaşımız şu ifadelerine yer verdi;

“Herşey çok pahalı bir şekilde idare ediyoruz ancak şehirler arası yolculuk yaparken mecburen tren ile gitmek zorunda kaldık. Adana’da hastamız vardı otobüsle gitmek istedik otobüs bileti en ucuz 200 TL tren bileti ise en ucuz 52 TL aradaki farkı siz düşünün artık. 5-6 saatte gideceğimiz yolu en az 10 saatte gittik.”dedi.

Ulaşım esnasında zamandan en çok tasarruf sağlayan ulaşım yolu olan hava yolu ücretlerin artmasıyla yerini otobüs ve tren ulaşımına bırakırken görüşme sağladığımız tren yolcusu Ayşe T. şu ifadelerine yer verdi;

“Ben öğrenciyim aldığım burs miktarı belli bugün ailemin yanına gidecem ama otobüs biletlerinin fiyatları uçmuş durumda  mecburen treni tercih ediyoruz normal şartlarda tren bizim için nostaljik bir ulaşım aracı olarak görünürken şu an onu tercih etmek zorunda kalıyoruz. Normalde trenin vagonlarını boş bekliyordum binmeden önce ama şu an görüyorum ki gayet kalabalık. Malatya-Kayseri arası otobüsle 150 TL iken trenle 50 TL bu yüzden tren garları yeniden dolmuş durumda.”dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com