Ana Sayfa GÜNDEM 15 Şubat 2022 206 Görüntüleme

BULUT MADEN REZERVİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Son günlerde ilimizin en büyük gündem konularından biri olan Elazığ’ın Maden İlçesinde bulunan maden rezervleri ile ilgili bir açıklamada Elazığ Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’tan geldi. Maden rezervleri için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Fatih Dönmez ile görüşme sağladıklarını ifade eden Bulut, şu ifadelerine yer verdi;

“Maden İlçemiz sınırları içerisinde bulunan maden rezerv alanının işletilmesi süreci ile ilgili yürütülen çalışmalar kamuoyunun malumudur. Özellikle Elazığ’lı iş insanlarının Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiğimizin bilinmesini istiyorum. Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hareket eden şehrimiz yatırımcılarının ihale süresinin uzatılması dahil bir takım talepleri olmuştu. Tarafımıza iletilen talepleri görüşmek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ile bugün bir araya geldik. Sayın Bakanımız taleplerimizle yakından ilgilendiler. Gerçekleşen görüşme sonucunda ihale tarihi uzatılmıştır. Yatırımcılarımızın talep ettiği ek sürenin verileceği bilgisini kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Sayın Bakanımıza yakın ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Maden sahasının işletilmesi ile ilgili yapılacak olan ihale açık ihale usulü ile gerçekleştirilecektir. İhalenin şartnamesi de buna göre düzenlenmiştir. Maden sahasının bir an önce ülkemiz ve ilimiz ekonomisine kazandırılması bizim önceliğimizdir.

Elazığ’ın ve ülkemizin adı geçen yatırımdan en üst ve en etkin düzeyde faydalanması için elimizden geleni yapıyoruz. Maden sahasının tespiti sürecinden bugüne bütün süreci yakından takip ediyoruz. Bundan sonraki sürecin de yakın takipçisi olacağız.   Ülkemizin ve şehrimizin menfaatleri için ne gerekiyorsa onu yapacağımızın bilinmesini istiyorum. Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz görüşme ve bundan sonra gerçekleştireceğimiz görüşmeler hep bu doğrultu da olacaktır.”dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com