Ana Sayfa GÜNDEM 17 Şubat 2022 359 Görüntüleme

“PATENT FARKINDALIK VE BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fırat Üniversitesi ve Türkiye Patent Hareketi Platformu işbirliğiyle   “Patent Farkındalık ve Bilgilendirme Eğitimi” gerçekleştirildi.

Elektronik ortamda düzenlenen eğitim programına, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Fırat TeknokentGenel Müdürü Prof. Dr. Erhan AKIN, Türkiye Patent Hareketi Platformu Başkanı, Patent ve Marka Vekili Av. Ali ÇAVUŞOĞLU ile EltutanPatent Yönetim Kurulu Başkanı, Patent ve Marka Vekili Av. Murat ELTUTAN konuşmacı olarak katıldılar.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Fırat Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi olmasında patentlerin önemli katkısı olduğunu, 2021 yılı içerisinde ilk defa bir patentin ticarileştiğini belirterek, patent çalışmalarına rektörlük olarak verilen desteğin artacağını ifade etti.

Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan AKIN, Türkiye genelinde bugüne kadar beş bine yakın üniversite patenti alındığını ifade etti. Yenilikçi ve teknoloji takibi boyutlarını dikkate alarak hem patent okur-yazarlığının önemini hem de patent sayısının artırılması için sanayi ile yakın çalışarak sorunlara hakimolunması gerektiğini belirtti.

Eğitim Türkiye Patent Hareketi Platformu Yönetim Kurulu Başkanı, Patent ve Marka Vekili Av. Ali ÇAVUŞOĞLU’nun “Patent Farkındalık ve Bilgilendirme Eğitimi” sunumu ile devam etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com