Ana Sayfa GÜNDEM 24 Şubat 2022 558 Görüntüleme

BAŞKAN AKIN “TÜRKİYE TARAFSIZ KALMALIDIR”

Haftalardır  gündemde yer alan Rusya ve Ukrayna ilişkileri bugün Rusya’nın Ukrayna topraklarını işgal etmesiyle dünya genelinde büyük bir yankı uyandırdı. Günün erken saatlerinde Rusya’nın Ukrayna genelinde saldırılarda bulunmasıyla gündeme bomba gibi düşen savaş haberi gözleri Ukrayna Ankara Büyükelçisi Bodnar’a çevirdi. Büyükelçilikte basın toplantısı düzenleyen Bodnar,  Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin dokuzuncu maddesi gereği Boğazların kapatılması gerektiğini ifade ederek;

“Boğazların kapatılması talebimi Türk tarafına ilettim. Türk tarafı söz konusu talepleri değerlendirerek en yakın zamanda cevabını verecektir. Erken konuşmak istemem ama Türk tarafından dayanışma tezahürünü bekliyoruz. Bize göre Montrö Anlaşması’nın dokuzuncu maddesi uygulamaya konulmalı. Ki o maddeye göre savaşın bir tarafı olan devletin ve bu bağlamda boğazlardan geçilmesine yasak konulmalı.” dedi.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş ilan etmesinin ardından Türkiye’nin bu olay karşısında tarafsız kalması gerektiğini vurgulayarak açıklamalarda bulundu. Başkan Akın;

“ Tek kutuplu dünya hedefiyle ABD, Rusya liderliğinde oluşturulmak istenen, “Slav Bloğunu” kırmak istiyor. Rusya bu bloğu oluşturmak için Kırım ilhakı ile başlayıp “yumuşaktan, sert güç politikasına geçmiştir.” Bu amaçla da Ukrayna’ya müdahale etmiştir. Görüldüğü üzere Dünya üzerinde her güç kendi bloğunu kurup güçlendirmeye ve o bloğu korumaya çalışıyorken, Türkiye bu cendereden çıkmak için ,ne Rusya’nın ne de Amerika’nın yanında asla yer almayıp, Dış politika olarak acilen Türkiye liderliğinde İslam Birliğini Bloğunu kurması gerekmektedir. Biz Saadet Partisi olarak Ekonomik ve stratejik olarak mutlaka böyle bir gerekliliğin olduğuna inanıyoruz. Bunun için 50 yıldan beri mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com