Ana Sayfa GÜNDEM, KÜLTÜR SANAT 11 Mart 2022 679 Görüntüleme

KIRIK TABAĞI SANATA DÖNÜŞTÜREN ELLER!

 Elazığlı Hemşire Oya Aşlamacı, pandemi sürecinde hobi olarak başladığı dekoratif tabak süsleme işini ticarete dönüştürdü.

Oya Aşlamacı, özellikle pandemi döneminde hem boş vaktini değerlendirmek hemde ekonomik gelir elde etmek amacıyla, dekoratif tabak tasarımı ve eski eşyaları geri dönüşüm yaparak bu süreci verimli bir şekilde değerlendirdiğini bildirdi.

Yaptığı eserler büyük bir ilgi gören Aşlamacı’nın başta zevk içi yaptığı bu iş beğenildikçe ekonomik olarak da kendisine katkı sağlamaya başladı.

Aşlamacı, her insanın içinde keşfedilmemiş bir yaratıcılık yeteneğinin var olduğunu dile getirerek;

’’ Başta sadece kendim için yaptığım geri dönüşüm eşyaları ve dekoratif tabak dizaynı zamanla beğenildikçe ve duyuldukça insanlar için de cazip hale geldi. Hem boş vakitlerimi eğlenerek geçiriyorum, hem bir şeyler üretmenin hazzını yaşıyorum. Üstelik bunu bir kazanca da çevirdim. İl dışından hatta yurt dışından sipariş alıyorum. Bu işi yaparken hem stres atıyorum, hem yaratıcılığını harekete geçiriyorum. İnsanlar günlük hayatın stresinden kendilerine vakit ayıramıyorlar. Pandemi gibi insanları kısıtlayan bir olay ilişkileri, sosyal hayatı kültürel ve sanatsal aktiviteleri kısıtladı. Ekonomik koşullar, insanların alım gücünü olumsuz etkiledi. Oysa değişim insan yaşamı için her zaman geçerlidir. Evimizi, eşyalarımızı yenilemek isteriz zamanla. Ama ekonomik olarak zor olunca kendim eski eşyaları dönüştürüyor, yeniliyor, kırık tabaklardan sanatsal dekoratif ürünler elde ediyorum. ‘’ dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com