Ana Sayfa GÜNDEM 13 Mart 2022 623 Görüntüleme

KARAKUŞ “BULUNAN MADEN REZERVİ İLİMİZ VE ÜLKE EKONOMİSİ AÇISINDAN BİR FIRSATTIR”

Elazığ ilinin Maden ilçesinde bulunan Maden rezervi son zamanlar da gündemin en önemli konuları arasında yer alırken, rezervin kim tarafından hangi yöntem ile işletileceği merak edilen konular arasında. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun Karakuş, ihale tarihinin ertelenmesinin daha erken yapılması gereken bir işin ileri tarihe ertelenmesinden başka bir işe yaramayacağını ifade ederek;

“Elazığ ilimizin Maden ilçesinde ortaya çıkan maden rezerviyle ilgili yaklaşık bir aydır Elazığ kamuoyunun yoğun bir gündemi var.  Bu gündemin bir tarafından ticaret ve sanayi odası tuttu diğer bir tarafından iktidar milletvekilleri, siyasi parti il başkanları tuttu diğer tarafını esnaf oda birlikleri. Her birisi kendine göre kendisine uygun açıklamalar yaptı. Tabi gelmiş olduğumuz noktada ilk talep edilen husus ihalenin iptal edilmesiydi, geriye doğru ertelenmesiydi.  Biz bu noktada ihale tarihinin geriye doğru ertelenmesinde ihalenin sonucuna Elazığ’ın lehine Elazığ Girişim Gurubu’nun lehine hiçbir etkisi ve faydasının olamayacağını defalarca söyledik, bir kez daha söylüyoruz. Niçin çünkü ihale 4 Nisan’a değil 4 Ağustos’a bile ertelense Elazığ Girişim Grubu istenen 2 milyar teminat bedelini bulsa bile gidip de açık arttırmada rekabet edeceği firmalar bugün Türkiye’nin en köklü en zengin en büyük sermayesine sahip firmalar olan Cengiz İnşaat’in Kolin İnşaat’in isimleri geçiyor. Biz Elazığ’ın Girişim Gurubu olarak 2 milyarlık teminatı bulsak bile ihaleye girdiğimizde 5 milyar istenirse Elazığ Girişim Gurubu hangi sermaye ile rekabet edecek yine edemeyecek. Sadece 3 ay önce verilmesi gereken  iş 3 ay sonra verilmiş olacak. Sadece zamanda bir erteleme olmuş olacak işin sonucu yine değişmemiş olacak. “ ifadelerine yer verdi.

KARAKUŞ “BULUNAN MADEN REZERVİ İLİMİZ VE ÜLKE EKONOMİSİ AÇISINDAN BİR FIRSATTIR”

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun Karakuş, bulunan maden rezervlerinin değerlendirilmesinin ilimiz ve ülke ekonomisi açısından önemli getirilerinin olacağını dile getirerek Elazığ Girişim Platformunun ihaleye girebilmesi için yeterli şartların oluşturulmadığını ifade etti. Başkan Karakuş açıklamalarının devamında;

“Biz bu noktada samimi bir şekilde yöneticilerimize, bakanımıza, milletvekillerimize şu çağrıda bulunuyoruz; “Bakın uygulamış olduğunuz ekonomi politikalarının ülkeyi ne hale getirdiğini gördünüz bunların hata olduğunu kabullendiniz.” Habire yeni ekonomik planlar açıklıyorsunuz iş dünyasına, eğer yeni ekonomi planından yeni bir ekonomi modelinden hareket ederek içinde bulunduğu bu buhranlı dönemden çıkmak istiyorsanız, bugün Elazığ’ın Maden ilçesinde ki maden rezervinin sizler içinde Elazığ içinde ülke içinde bir fırsattır. Çünkü sözü edilen maden rezervlerin ekonomik karşılığı tahminler bağlamında 30 milyar dolar seviyelerinde bir rakamdan bahsediliyor. Bu ciddi bir rakam bu sadece Elazığ değil bir ülkenin yarasına merhem olacak iyileştirecek bir rezervdir. Dolayısıyla biz buradan açık bir çağrıda bulunuyoruz. Gelin burayı kamu özel ortaklığı şeklinde işletelim. Yüzde 51’i devletin olsun kamunun olsun yüzde 49’u Elazığ Girişim Gurubu’nun ortaklığıyla olsun. Sermayede yatırımda paylar oranına eşit yapılsın ve bunun diğer bir önemli sonucu şimdi hazine olarak hazineye girecek 3 milyar 4 milyar gibi sıcak bir para sizi cezbedebilir ama bunun bir defaya mahsus olacağını lütfen unutmayınız. Bizim önerdiğimiz bu kamu özel ortaklığıyla o maden sahası 30 yıl işletilse 30 yıl boyunca devletin hazinesine bir gelir olarak yansıyacak. Biz bu bir defaya mahsus olan sıcak paraya aldanmayalım, 30 yıl boyunca devletin hazinesine girecek olan bir paradan faydalanmanın çağrısında bulunuyoruz burdan. Bu konuda samimi bir çalışma olursa enerji bakanına bu durum izah edilirse, Cumhurbaşkanına izah edilirse kabul edilmemesi için ihalenin yapılmasından vazgeçilmesi için hiçbir engel yok.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com