Ana Sayfa SAĞLIK 14 Mart 2022 543 Görüntüleme

14 MART TIP BAYRAMI FIRAT ÜNİVERSİTESİNDE KUTLANDI

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ve Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından “14 Mart Tıp Bayramı” nedeniyle bir tören gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezinde yapılan 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Programı’na, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Bilginoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Yıldız, Emniyet Müdürü Celal Sel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Fethi Sekin Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş, öğretim üyeleri ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, Sağlık çalışanları olarak gece gündüz demeden insanlığın sağlığı için hizmet vermeye devam edeceklerini belirterek, tüm bu özverili çalışmaları nedeniyle başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ettiğini, şehit olan sağlık çalışanlarına da Allah’tan rahmet dilediğini belirti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise, Medeniyet coğrafyamızda İbn-i Sina ve El Razi gibi bilim insanlarının temellerini attıkları tıp ilminin her dönem insanlık için önemli olduğuna vurgu yaparak, “Anadolu’nun her köşesinde rastlayabileceğimiz şifahaneler tıp ilminin uygulama merkezleri olarak uzun yıllar faaliyet göstermişlerdir. Daha sonra Tıbbiyeyi Amire, Mektebi Tıbbiyeyi, Adliye-i Şahane ve Dar-ul Funun gibi daha örgütlü isimlerle tıp eğitimi ve uygulamaları devam etmiştir” dedi.

Rektör Prof. Dr. Göktaş son olarak, milletimize ve insanlığa hizmetlerinden dolayı başta Fırat Üniversitesi sağlık çalışanları ve kıymetli hocalarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor, 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyorum dedi.

Törende son olarak konuşan Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman da, tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutladığını belirterek, “İnsanlığın en büyük güvencelerinden bir tanesi de doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız ve sağlık kuruluşlarımızdır. Hekimlik özveri gerektiren mesleklerden bir tanesidir. Bu millete ve insanlığı gece gündüz demeden hizmet ediyorlar. İyi ki varsınız. Bir kez daha 14 Mart Tıp Bayramınızı kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesinde akademik unvanında yükselen öğretim üyelerine cübbeleri giydirildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com