Ana Sayfa GÜNDEM 17 Mart 2022 565 Görüntüleme

ŞEKER VE UN STOĞU İMALATÇILARI ZOR DURUMDA BIRAKIYOR

Daha önce İstanbul CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, şeker fabrikalarının şeker stokladığı iddialarını gündeme getirmişti. Ülkemizde son zamanlarda yapılan zamlardan sonra şeker ve un fabrikalarının ürünlerinde stok yapıldığı iddia edilirken imalatçı firmalar iddiaları doğruladı.

Bayram ve yılbaşı gibi özel günlerin vazgeçilmezlerinden olan şeker, çikolata ve pastada üreticileri artan maliyetler nedeniyle zor günler geçiriyor. Şeker, un ve fıstıkta yüzde 300’leri geçen fiyat artışlarını tüketiciye yeterince yansıtamayan üreticiler durumdan şikayetçi.

Herşeye gelen zammın fırıncıları zor durumda bıraktığını ifade eden Elazığlı Fırıncı Ferhat Aslan;

“Un fabrikalarda 220 TL ama bazı şirketler 380 TL’ye un veriyorlar. 180 TL’ye mayayı veriyorlar. Kağıt 150 TL iken 350 TL olmuş. Herşeye gelen zam yüzde 100’ü de geçti. Yani bu fırıncıların sonu ne olacak. Toptancılarda komple şeker yok. Şeker arıyoruz şeker yok. Fabrikada 270 TL toptancılarda 450 liraya şeker yok. Marketlerde yağlar şekerler hep stoklarda, yarın yine zam gelir! Bu millet ne olacak? Bu milletin sonu ne olacak? Nereye gidiyor bu son?” ifadelerine yer verdi.

Şeker ve un fabrikalarının özelleştirilmesi ile yapılan zamlara yetişemediklerini ifade eden tatlı imalatçısı Ahmet Ç. İsimli vatandaşımız artık fabrikadan değil süper marketlerden 5 kg’lık paketler alarak işimizi döndermeye çalışıyoruz ancak onlar bile kişi başına belirli sayıda satış yapıyor diyerek;

“Artık ne yapacağımızı şaşırdık fabrikaya şeker almaya gidiyoruz sadece 1 torba alabiliyoruz. Bu fabrikalar özelleştirildi. Üst üste zam geliyor adamlar stok yaparak zamlı fiyatlardan ürün satıyorlar. Çareyi büyük marketlerden 5 kg’lık paketler almakta bulduk ancak marketlerde bile kişi başına sayılı olarak satılıyor artık. Un desek ayrı sıkıntı. Hergün ayrı bir fiyat.” İfadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com