Ana Sayfa GÜNDEM 19 Mart 2022 677 Görüntüleme

ZAMLAR ARTIK DURMALI

Vatandaşlar yapılan zamlara tepki göstermeye devam ediyor. Akaryakıt zammı başta olmak üzere tüm sektörü etkileyen zamlar birçok iş yerinin kapanmasına neden olurken akaryakıta gelen zamlar ulaşım işi yapan firmaları derinden sarstı. Akaryakıta yapılan zamlar nedeniyle 4 aracını satmak zorunda kaldığını ifade eden Oto Yol Yardım Şirketi sahibi Kenan Canpolat;

*Geçen sene bu zamanlarda 4 araç işlere yetişmiyorken bu yıl bir araç bile sürekli yatıyor. Mazot zamları yüzünden 4 aracımı sattım. Bir kurtarıcı sigortası 5600 TL olmuş. Yapılan zamlar artık sabit olarak durmalı ki vatandaş işini yapabilsin önünü görebilsin. Aracı işe yollasak ne mazota para yetiştirebiliyoruz ne şoförümüze ücret yetiştirebiliyoruz maliyet kurtarmıyor artık.” dedi.

Yapılan zamlar nedeniyle zor durumda kaldıklarını ifade eden Elazığlı vatandaşımız Uğur Altundal;

“Herşeyi mana ediyorlar. Yağ almaya gidiyoruz 130 lira yazıyor, kasaya gidiyoruz diyorlar ki 190 lira. Süper marketlere gidiyoruz yağ yok diyorlar ama millet üçer üçer, beşer beşer alıyor. Türkiye’de savaş mı çıkacak ne olacak bilmiyoruz. Hükümetin bir an önce el atması lazım arkadaşlar, yoksa çok daha kötüye gidecek Ay sonuna kadar mazot 30 TL olur diye bekledik. Herkes kontak kapatacak. Arabalarımızı sattık artık çalışamıyoruz. Mazot alamıyoruz, bir işe gidemiyoruz. Yatıyoruz burda, akşam iki tane ekmek evimize götüremiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık hırsızlık mı yapalım yani ne yapalım?” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com