Ana Sayfa GÜNDEM 29 Mart 2022 534 Görüntüleme

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan bakanlar kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda Rusya – Ukrayna savaşına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan;

“Ukrayna-Rusya savaşında 2014’ten beri devam eden krizin anlaşma yoluyla devam etmesi için çaba gösteren tek ülkeyiz. Bugün de her iki tarafın samimiyetine, hakkaniyetine güvendiği ülke durumundayız. Her iki tarafın da samimiyetine güvendiği ülke olarak barış yolunda en çok çabayı gösteren ülkeyiz. Dışişleri Bakanları toplantısı bildiğiniz gibi Antalya’da yapıldı. Rusya ve Ukrayna heyetleri yarın İstanbul’da tekrar bir araya gelecek. Toplantı öncesi biz de heyetlerle bir araya gelerek kısa bir görüşme yapacağız. Sayın Putin ve Zelenskiy ile sürdürdüğümüz telefon trafiğinin olumlu istikamette seyrettiğini söyleyebilirim. “Dünya 5’ten büyüktür” diyerek BMGK nezdinde küresel yönetim ve adalet sistemine olan itirazlarımızı dile getirirken de aynı hissiyata sahiptik. Türkiye 40 yıla yaklaşan terörle mücadele tarihinde, ödediği onca bedele rağmen aynı çizgiden sapmamıştır. Bütün bu bölgede sınır ötesi siyasi, diplomatik ve güvenlik mücadelemizi de bu anlamda yürüttük. Yıllarca birileri bizim bu medeniyet ve tarih misyonumuzu, kimi zaman küçümseyerek itibarsızlaştırmaya kalkmıştır. Ülkemizin en haklı konularda haklı olmasına rağmen yalnız bırakılmasının gerisinde bu gerçekler vardır. Rusya-Ukrayna krizinde ülkemizi savaşın tarafı yapmak için çalışanların bizim kurduğumuz barış köprüsünü yürekleri daralarak izlediklerini biliyoruz.

Salgının tetiklediği ekonomik kriz, Rusya-Ukrayna savaşıyla derinleşirken, Türkiye taviz vermeden yolunda ilerlemektedir. Ülke olarak pek çok badire atlatırken elbette bedeller ödedik. 15 Temmuz’da istiklalimize, ekonomimize saldıranlar… Doğu Akdeniz’de gerilimi sürekli artıranların amacı geleceğimizi ipotek altına almaktı. Aynı çevrelerin 1915 Çanakkale Köprüsü’nün o görkemli görüntüsü altında ezildiklerinin de farkındayız. Unutmayın, orta açıklıkta şu anda bu köprümüz dünyanın bir numarası olmuştur. Bundan dolayı herhangi bir takdirinizi beklemiyoruz. Ama takdir etmeniz sizi küçültmez aksine büyütür. Bugüne kadar ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetler elbette önemli. Asıl bundan sonra yapacaklarımızla Türkiye’yi en üst lige çıkaracağız. Zorluklarımız, sıkıntılarımız ve eksiklerimiz, önümüze döşenen mayınlar var… Ama bunların tamamının üzerinde bizim ülkemizi müreffeh yapma inancımız, hazırlığımız, birikimimiz var. Herkesin bir hesabı, planı olabilir. Fakat en büyük plan sahibi Allah’tır. İnşallah 2023’e kadar gece gündüz çalışarak güçlü taraflarımızı tahkim, zayıf taraflarımızı takviye edeceğiz. ” ifadelerine yer verdi.

BAY KEMAL YAP-İŞLET-DEVRET NEDİR BİLMEZ

Yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu’ nun yap-işlet-devret yöntemine verdiği tepkiyi dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan;

1915 Çanakkale Köprüsü derin manalara sahip bir eserdir. Boğaz’a yapılan ilk köprüyü inşa ederken birileri bu eserin İstanbul’a yapılmış en büyük kötülük olduğunu söyleyip, projeyi iptal etmek için elinden geleni yapmaya çalışmışlardır. 2. Köprü yapılırken de rahmetli Özal’a aynı şeyler yapılmıştı. Marmaray projesine başladığımızda aynı zehirli oklar bize yönelmişti. Mahkeme mahkeme dolaşarak 4 yıl bizi geciktirdiler. Sonunda tamamladık.

Yine Avrasya’da 5’li çete diyorlar ya. Burada aynı siyasi görüşü paylaştıkları arkadaşları, Avrasya tünelinin yapanların içindeydi. Boğaz’dan gelip, güçleri yetse inanın her türlü ihaneti yapabilirlerdi. Bir mahkeme kararını yanlış anlayarak, “3. köprü 2 beton kuleden ibaret” diye attıkları manşeti, sefilliklerini unutmadık. Bay Kemal, yap-işlet-devret ne demektir, bilmez, anlamaz. Bunun için bu alanda mürekkep yalamak lazım. İGA’yı yaptık, onunla ilgili de konuştu. İGA nedir diye konuşsan bilmez. Şu anda ilk 3 havalimanından bir tanesi İstanbul Havalimanı. “dedi.

KAMU – ÖZEL İŞ BİRLİĞİ MODELİ

“ Kamu Özel iş birliği modeli ile hayata geçirilen 2003-2021 yılları arasında hayata geçirilen yatırımların ülkemizin milli gelirine 395 milyar dolar, üretime 838 milyar dolar, istihdama 1 milyon kişi katkısı zaten olmuştur. Kamu eliyle ülkemizin her ilinde, her ilçesinde, her köyünde ve her karış toprağında, yol, köprü, hastane, okul, baraj, sulama tesisi kamu hizmet binası yatırımı yapılmaktadır. İstanbul-İzmir Otoyolu ve onun bir parçası olan Osman Gazi Köprüsü’nün işletme süresinde devlete sağlayacağı KDV geliri, toplam 1,3 milyar avrodur. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün, sadece vakit, akaryakıt ve karbon salınımındaki azalım getirisinin, yıllık 415 milyon avro olacağı hesaplanmaktadır. Her yatırım, onu bir fiil kullananlar yanında ülkenin ve milletin ortak malıdır. Üstelik doğrudan bütçeden yapılan yatırımlarda işin bedeli peşin ödenmekte hizmet ise proje tamamlandıktan sonra peyderpey alınmaya başlanmaktadır. Buralarda verilen hizmetlerin tamamı ücretsiz olduğu için kamuya doğrudan herhangi bir maddi geri dönüşte yoktur. Türkiye, bu modeli en verimli şekilde kullanan Avrupa’da 3’üncü, dünyada 13’üncü ülke durumundadır. Kamu özel iş birliği projeleri bu ülkenin hiçbir vatandaşının cebinden haksız tek kuruş götürmez. Varsın birileri, ellerine tutuşturulan modelleri kendilerinin diye okutmaya çalışsın. Varsın birileri kendi hırslarının, karanlık ajandalarının peşinde koşsun. Biz milletimize ve ülkemize aşığız. Eser kazandırmaya, 2023 hedefimizle 2050 misyonumuzla büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa ve ihya etmeyi sürdüreceğiz. Türkiye’ye vesayetle, darbelerle, terör örgütleriyle toplumsal fay hatlarını tahriple, uluslararası dayatmalarla diz çöktüremeyenler son olarak ekonomimizi hedef aldılar. Türkiye’yi bölgesinin lideri durumunda çıkardık. İşte bunun için diyoruz ki günlük sıkıntılarımızı konuşurken Türkiye’nin mevcut kazanımlarını hangi badirelerden geçerek elde ettiğini asla hatırımızdan çıkarmamalıyız.  Sağlık tehdidi olarak salgın krizi giderek üretim, lojistik, finans, güvenlik alanlarına yayılan küresel depreme dönüştü. Bizim bu dönemde önceliğimiz insanımızın işini, aşını garanti altına alacak bir ekonomik işleyişi kesintisiz sürdürmek olmuştur. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisine sokacak programı uyguluyoruz. Umudumuz canlı, geleceğimiz aydınlıktır. Ne yaptığımızı nasıl başaracağımızı sonuçta ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz. Milletimizden sadece sabırlı olmasını istiyoruz.

İlk etapta gıda ürünlerinde ki KDV oranlarını yüzde 8’den yüzde 1’e düşürmüştük. Bu indirim 14 Şubat’tan itibaren pek çok üründe bir fiil uygulanmaya başlanmıştı. Temel ihtiyaç maddelerinden olan, deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi gibi ürünlerin KDV’sini yüzde 18’den 8 indirme kararı aldık. Yeme içme hizmetlerinde KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz. Yeme içme hizmetlerinin tamamında KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz. Konut ve arsalardaki KDV çalışması bir diğer çalışmamızdır. Arsa ve arazilerin KDV oranını da yüzde 8’e indirerek inşaat sektörünün üzerindeki finansman yükünü azaltıyoruz. Tıppi cihazların KDV’sini yüzde 18’den 8’e indiriyoruz. Oto galericilerin araç alım satımından elde ettikleri yat ile kat, gezinti gemilerinin KDV oranını yüzde 18’e yükseltiyoruz.

Yüksek hızlı şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması konusunda yeni adımlar atıyoruz. 81 ilimizin tamamında bin 500’den fazla Yüksek hızlı şarj istasyonları kurulumu çalışmalarına destek sağlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com