Ana Sayfa GÜNDEM 3 Nisan 2022 679 Görüntüleme

ADALET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI SAĞAY; “TESCİLLİ EVLER KADERİNE TERK EDİLDİ”

Elazığ Ulukent Mahallesi’nde bulunan 17 tescilli ev kaderine terk edildi. O evlerden birinde çıkan yangın mahalle sakinlerini korkuttu. Bugün sabah erken saatlerde Elazığ’ın Ulukent Mahallesi Sait Çağlayan Sokak’ta bulunan tescilli ev bilinmeyen sebeplerden dolayı yandı. Kısa sürede söndürülen yangın 17 tane tescilli yapının olduğu mahalle sakinlerini korkuttu. Mahalle sakinleri bu yangınların kısa sürede büyüdüğünü dile getirerek bu evlerin bakımı, onarımı ve korunması konusunda bir an önce adım atılmasını istediler.

AP MERKEZ İLÇE BAŞKANI SAĞAY: BU YAPILAR YA YAPILSIN YA DA İNSANLARIN MALLARINI TESCİLDEN ÇIKARIN

3 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenen evler kaderine terk edildi. Devlet tarafından tescillenen evlerin kaderine terk edildiğini dile getiren ev sahipleri mağduriyetlerini dile getirirken konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Adalet Partisi Merkez İlçe Başkanı Kenan SAĞAY “Ya bu tescillediğiniz yerleri yapın ya da tekrardan insanların mallarını tescilden çıkarın” dedi.

SAĞAY : “Bu tescilli yapıları millet bu şekil giderse hepsi yıkacak tescilden çıkartmak için. Ya bu tescillediğiniz yerleri yapın ya da milletin malını tescilden çıkartın millet yerini yapsın. 50 senedir burası böyle,  bir adım ilerlememiş.  Böyle bir şey olur mu? Devletimizden rica ediyoruz ya bu tescilli alanları bir an önce yapsınlar, ya da tescilden çıkarsınlar. Herkes malını yapsın. Yaklaşık 17 tane tescilli ev var. Çeşmeler ile birlikte. Hepsi bu şekilde. Hiç ne yapı var ne bir şey,  kaç yıldır böyle tescilli duruyor. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz ama büyük bir ihtimalle bir taneyi, yıktılar, burada çok güzel bir konağımız vardı yıktılar onu,  tescilli olduğu halde yıktılar bunu da yaktılar.  Böyle giderse millet hepsi yakacak ki tescilden çıkartmak için. Devlet el atmıyorsa Bu iş böyle olacak burası yaklaşık 3-4 yıldır tescilli daha da çok eskiden tescilli yedide sit alanına girmişti de ama tescillenmemişlerdi, şimdi 3-4 yıldır tescilli.’’ ifadelerine yer verdi.

MAHALLE SAKİNİ: GÜVENLİĞİMİZ YOK!!

Mahalle sakinlerinden Nesime Aslan da tescillenmiş yapıda otururken depremden dolayı hasar aldığını ama AFAD yetkililerinin bu evlerde oturulabilir raporu verdiğini söyledi. Aslan evden mecburen taşınarak kiraya gittiklerini 3 yıldır evlerin yapılacak denmesine rağmen yapılmadığını ve mağdur olduklarını dile getirdi. Aslan :  ’’ Evimiz depremden dolayı hasar gördü. Belediyeden AFAD geldi. Dediler ‘güçlendirme yapın oturun’ dedi.’Evinizde hiçbir hasar yok’ dediler. Bu evlerde oturulur mu? AFAD ye Biz evin durumunu gösterdiğimizde AFAD yetkilileri oturun bizler de böyle evlerde oturuyoruz dediler. Biz de bir yıl gittik kiraya. Kira desteği vermediler geldik. Evin ahır kısım, oturma odası ve mutfak kısmının altı da desteklerle ayakta duruyor. Bir tarafın kerpiçleri yıkılmış. Depremden dolayı yıkıldı.  Destek vermiyorlar. Oturuyoruz mağduruz. Gidiyoruz Kültür Bakanlığı’na diyor yapılacak 3 senedir yapılacak diyorlar yapmıyorlar bir kira desteği vermiyorlar bir şey vermiyorlar koymuyorlar ki yıkalım koymuyorlar yapalım bizde mağduruz yani’’ dedi.

MAHALLELİLER ÖFKELİ: ŞERİFOĞULLARI ÇÖZECEĞİM DEDİ AMA HENÜZ ADIM ATILMADI!

Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI bize seçimden önce geldiğinde bu sorunu çözme sözü verdi. Ancak ne yazık ki o günden beri hiçbir adım atılmadı. Bizleri kaderlerimize terk ediyorlar. Ne yapalım. Evlerimizi yıktıramıyoruz, tamir yaptıramıyoruz, kira için destek de vermiyorlar ama bu evler oturulacak halde değil. Kira desteği istedik vermediler. Bu mağduriyete bir an önce son verilmesi için devletimizden yardım istiyoruz.’’ Dedi.

İsmini vermek istemeyen bir mahalle sakini de terk edilmiş tescilli yapının yanında oturduğunu ve boş evin yanması, yıkılması durumunda ne yapacaklarını bilemediklerini söyledi. Mahalle sakini: ‘’Evimin bitişiğindeki ev tescilli bir yapı. Ev sahipleri depremden sonra boşalttılar. Ev sahipsiz viran halde. Evimde güvenle oturamıyorum. Sürekli tinercilerin, serserilerin uğrak yeri olmuş. Paranoyak olduk. Bu  evi biri gelse duvarını yıksa, içeri ateş atsa biz ne yapacağız. Bunlar eski evler çok çabuk alev alır. Yetkililer bu konuda yardımcı olsun.’’dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com