Ana Sayfa FLAŞ HABER, GÜNDEM 6 Nisan 2022 525 Görüntüleme

BAŞKAN KARATAŞ’TAN FIRAT ÜNİVERSİTESİNDE SENDİKA ÜYELERİNE MOBİNG İDDİASI

Elazığ Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit KARATAŞ, 05.04.2022 tarihinde Fırat Üniversitesi Hastanesinde düzenlenen toplantıya katılım sağladı. Sendika üyelerinin sorunlarının görüşüldüğü toplantı sonrasında toplantıya katılım sağlayan Sendika üyelerinin Fırat Üniversitesi Hastanesi İdari Yöneticisi tarafından mobinge ve hakarete maruz kaldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. İdari Yöneticinin Toplantı sonrası Sendika üyelerini odasına çağırarak tehdit, hakaret ve mobing uygulandığı iddiasında bulunan Elazığ Kamu-Sen Genel Başkanı KARATAŞ konuyla ilgili sorunların gerekli yargı mercilerine taşındığını dile getirerek açıklamalarda bulundu.

Çalışanlara tehdit ve hakaret eden  idareci hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu ifade eden Başkan KARATAŞ;

“05.04.2022 tarihinde Fırat Üniversitesi Hastanesinde bulunan sendikamız üyelerinin sorunlarını görüşmek için Başhekimlik’de olan toplantıya katıldık. Yaklaşık 1 saat süren toplantı sonucunda Başhekimlik’den ayrıldıktan sonra, Fırat Üniversitesi Hastanesi İdari Yöneticisi tarafından toplantıya katılan Sendika üyelerimiz odasına  çağrılarak tehdit edilmiş, mobbing uygulanmıştır. Sendikamızla birlikte  toplantıya katıldıkları için baskı kurmuş ve azarlamıştır.

Konu ile ilgili sendika yönetimine bilgi verilmesi üzerine sendikamız yönetimi tarafından kendisiyle görüşmeye gidilmiş ve görüşmede esnasında Sendika Yönetimine karşı hakaret etmiş, tehditler savurarak Kamu Sağlık-Sen ‘in faaliyetlerini engelleyeceğini ve izin vermeyeceğini söyleyerek, bağırarak üzerine yürümüş, güvenliği çağırarak taşkınlık çıkarmış, yeni göreve başlayan güvenlik görevlisi de “lan” kelimesini kullanarak üzerine yürümüş ve Başhekimlik Korumalarının dirayetli, profesyonel müdahaleleri sonucu olay sona ermiştir. Sağlık Çalışanlarımızın anayasal hakkı olan Sendika hakkını ihlal eden, sendika ayrımı yapan, zor şartlarda görev yapan Sağlık Çalışanlarımıza tehdit ve hakaret eden bu idareci hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca Başhekimlik ve Rektörlüğe şikayetimizi yaptık. Konu ile ilgili tüm yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağız.
Sağlık Çalışanlarımıza mobbing uygulayan, tehdit ve hakaret eden idarecileri esefle kınıyoruz. Hukuk önünde en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız.
Sağlık Çalışanlarımıza yönelik her türlü baskı, mobbing ve ayrıştırma ile sonuna kadar mücadele edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com