Ana Sayfa GÜNDEM 17 Nisan 2022 601 Görüntüleme

ELAZIĞLI YAZAR MEHMET ALİ GÜNAYDIN’IN 2. KİTABI OKURLARLA BULUŞACAK

Elazığlı Eğitimci-Yazar Mehmet Ali Günaydın ikinci kitabının yazım aşamasını tamamladı. Daha önce yazmış olduğu “KÖKBÖRÜLER” kitabı ile gündeme gelen Yazar Günaydın sitemize yapmış olduğu açıklamalarda 2. kitabın kısa zamanda okuyucularla buluşacağını ifade etti. “Kökbörüler” adlı eserinden olumlu dönüşler aldığını dile getiren Yazar Günaydın;

“İkinci kitabım ilk kitabımın devamı niteliğinde. İlk kitabım sonunda Kökbörüler Birliği’nin maceraları yarım kalmıştı. İkinci kitabımda bu macera hız kazanarak devam edecek. Her kitap ayrı bir heyecan, ayrı bir umut benim için. Uzun ve yorucu bir çalışma sonunda ikinci kitabımın yazım aşamasını tamamladım. Şu anda kitabım inceleme aşamasında. İncelemelerini tamamlayıp gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra yayınevine dosyamızı sunacağız. İnşallah yeni kitabım tez zamanda basılarak okuyucuyla buluşur ve bu heyecanı okurlarla birlikte yaşarız.

Kitap yazmanın en keyifli noktası bu olsa gerek. Okurlardan alınan olumlu dönütlerin manevi hazzını tarif etmek mümkün değil. Kökbörüler kitabımda bu hazzı fazlasıyla yaşama fırsatı yakaladım. Genel olarak okuyucular tarafından çok beğenilen bir eser oldu. Çoğu okur sağolsunlar övgü dolu sözlerini ilettiler. Bu olumlu geri dönüşler yazarların daha fazla kaleme sarılmasını sağlar. Kitap tutkularını artırır. Edebiyata olan aşklarını daha da körükler. Yazma şevklerine zirve yaptırır. Okurlardan gelen olumlu dönütler şahsımda da benzer etkiler yarattı ve dün olduğundan daha fazla kaleme sarılmış durumdayım. Açıksözlülükle ifade etmeliyim ki kitabımla ilgili eleştiriler de aldım. Bir eseri meydana getirip kamuoyuna sunuyoruz ve pek tabiiki beğenenler olduğu gibi beğenmeyenler de olacaktır. Yapıcı eleştirileri, tavsiyeleri, heybeme koyarak yazarlık yolumda yürümeye devam etmek bu yolda önüme çıkacak engelleri aşamabilmek için çok büyük önem arz etmektedir. Bu manada yapılan yapıcı eleştirileri de çok kıymetli görüyorum. Kitaplar uzun vadede ve daha fazla okuyucuya ulaşarak gerçek değerini bulurlar. Kökbörüler kitabımda diğer kitaplarda olduğu gibi okurların görüşleriyle gerçek değerini zamanla bulacaktır. Kökbörüler’in edebi notu okurlar tarafından tarihi süreç içerisinde verilecektir.” dedi.

ŞEHRİMİZE BU TABLO YAKIŞMAMAKTADIR

İlimizde ki sanatsal faaliyetlerin yeterliliği hakkında açıklamalarda bulunan Eğitimci Yazar Mehmet Ali Günaydın;

“İlimizdeki sanatsal faaliyetleri yeterli buluyorum demeyi çok isterdim ama ne yazık ki yeterli bulmuyorum. Bir örnekle durumu şöyle somutlaştırabilirim. Örneğin geçmişte şehrimizde gerçekleştirilen ‘’Hazar Şiir Akşamları’’ vardı. Bu etkinlik uluslararası alanda ses getiren çok ciddi bir programdı. Günümüzde böyle programların varlığından söz etmek maalesef mümkün değil. Artık cılız ses çıkaran faaliyetlere imza atılıyor.  Sanatsal-kültürel faaliyetlerin yoğunluğu ve çeşitliliği istenilen seviyede değil. Köklü bir tarihe, kadim bir kültüre sahip şehrimize bu tablo asla ve asla yakışmamaktadır. Bölgemizin adeta kültür merkezi olan şehrimizde kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde sanatsal-kültürel faaliyetlere tekrar hız verilerek bu faaliyetler olması gereken seviyelere ulaştırılmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

ÇOCUKLAR YETİŞKİNLERİN AYAK İZLERİNİ TAKİP EDER

Gençlere ilk tavsiyesinin “Hayal Kurmak” olduğunu belirten Yazar Günaydın kitap okuma alışkanlığı hakkında görüşlerini bildirdi. Yazar Günaydın kitap okuma alışkanlığının edinilmesinde en büyük görevin eğitimcilere ve ebeveynlere düştüğünü ifade ederek;

“Ben, hayal kurmayı çok önemli görenlerdenim. Her şey hayal etmekle başlıyor. Her şeyin temelinde hayal kurmak yatıyor. Hayal her şeyin ilk adımıdır. Önce hayal kurulur sonrasında ise o hayali gerçekleştirmek için adımlar atılır. O hayale ulaşmak için canla başla çalışılır. O yüzdendir ki genç kuşaklara hayal kurmaktan asla vazgeçmemelerini ve o hayalleri gerçeğe dönüştürmek için çok çalışmalarını tavsiye ediyorum.

Ülkemizin kronikleşen ve bir türlü çözülemeyen sorunu hakkında görüşlerimi ifade edebilme fırsatı yakaladım. O nedenle bu sorunuz için sizlere teşekkür ederim. İyi biliyoruz ki çocuklar, yetişkinlerin ayak izlerini takip eder. Sözlerimize oranla davranışlarımız çocuklar üzerinde daha tesirlidir. Bu yüzden toplumumuzun okuma alışkanlığını yükseltmek istiyorsak öncelikle biz yetişkinlerin çocuklara, gençlere örnek olması lazım. Bir öğretmen ders arasında eline kitabını alıp okul bahçesine çıkmıyorsa sınıfında öğrencilerini kitap okumaya teşvik etmesi çok da etkili olmayacaktır. Ebeveynler evlerinde ellerine kitaplarını alıp, koltuklarına kurulup kitap okumaya koyulmuyorlarsa çocuklarına kitap okumaya yönelik yapmış oldukları telkinler çocukları üzerinde sonuç vermeyecektir. Önce bizler okuyacağız, sonrasında ise gençler ve çocuklar. Özellikle ailelerin kitap okuma alışkanlığının kazandırılması hususunda okullara nazaran daha etkili olduğunu düşünüyorum. Evimizde küçük bir kütüphanenemiz, rafları kitaplarla dolu kitaplıklarımız, kitap okuma köşelerimiz ve kitap okuma saatlerimiz yoksa yeni nesillere kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmemiz kanatimce çok güç olacaktır.” dedi.

 

Son olarak “Kökbörüler” adlı eserinin içeriğinden bahsenden Yazar Günaydın;

“Kitabım tür olarak tarihi roman türünde bir kitap. Bilge Kağan döneminde var olan ve direkt olarak Bilge Kağan’a bağlı olan gizli bir birlik hüviyetindeki Kökbörüler Birliği’nin başından geçen olaylar anlatılmakta. Çin’e yapılacak bir sefer öncesinde Çin’den bilgi toplamak üzerine Kökbörüler Birliği, Bilge Kağan tarafından görevlendiriliyor ve kitaptaki olaylar örgüsü bu şekilde başlıyor. Kitabım aracılığıyla okurlar, Göktürkler dönemine dair sosyal-kültürel hayata ve devlet yapısına ilişkin önemli verilere ulaşabilirler.” ifadelerine yer verdi.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com