Ana Sayfa GÜNDEM 21 Nisan 2022 252 Görüntüleme

BAŞKAN AKIN “BU TAMAMEN AK PARTİNİN AYMAZLIĞI VE GAFLETİDİR”

Son zamanlarda Elazığ gündeminin en önemli  konularından biri olan Maden rezervizi ihalesinin sonuçlanması ile birçok siyasi kanatdan açıklama geldi. Maden ihalesinin Port Madencilik A.Ş. tarafından alınmasına tepki gösteren  Elazığ Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın açıklamalarda bulundu.

AKIN “ELAZIĞ’A BURADA NE GİBİ BİR FAYDA VAR”

Maden rezervi ihalesinin Elazığ dışında ki bir firma tarafından alınmasının şehre hiçbir fayda sağlamayacağını dile getiren Başkan Akın;

“Bugün önemli konularımızdan biri Elazığ’ımız da biliyorsunuz bugün Maden’de ki ihalemiz sonuçlandı. Başından beri, bu olay gündeme getirildiğinden beri bizim Saadet Partisi olarak söylediğimiz bir şey vardı söylediğimiz şey şuydu, Elazığımız da ki Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan Girişim Grubunu samimi bir girişim olarak değerlendirdik. Ancak bu amaca hizmet edebilecek bir girişim miydi? Biz Saadet Partisi olarak bunun şu  şekilde ele alınması gerektiğini hep ifade ettik.  Dedik ki  bu iş devlet eliyle kamu eliyle yapılsın. Yani bunu kimseye ihale etmeyin maden sektörü stratejik bir kurumdur, stratejik kurumların bütüncül bir şekilde ele alınması gerekiyor.

Nasıl bütüncül bir şekilde ele alınması gerekiyor? Yani bugün ki yapılan gibi sadece Maden’i burda çıkarıp efendime söyleyeyim, Cengiz Holding’in kendine ait bir izabe tesisi var,  orada izabe edecek ondan sonra saflaştıracak saflaştırdıktan sonra bir başka ilde de götürüp bakıra dayalı bir sanayisi olan ilde de kablo yapacak, levha yapacak veya ne yapacaksa yapacak. Elazığ’ın burda ne gibi bir faydası olacak? Hiçbir faydası olmayacak. Sadece burada Afrika’da ki gibi alıp götürecekler bu kadar. Madenli vatandaşlarımızın sorununu çözecek, Elazığlı gençlerimize bir iş imkanı sağlanacak, yani katma değerli bir iş ortada göremiyoruz. Bu tamamen yangından mal kaçırır gibi işte seçime çok az bir zaman kala Maden’in bir başkalarına verilmesi gibi.  “ ifadelerine yer verdi.

MADEN’DE YAPILAN İHALE DEVLETİMİZ İÇİN, ELAZIĞ’IMIZ İÇİN YAPILAN EN BÜYÜK YANLIŞLIKTIR

Maden ihalesinin yüksek bir bütçe gerektirdiği için bu rezervin ancak Kamu eliyle işletilebileceğini, özel sektörün bu işi yapmaya kalkmasını sineğin yağını çıkarması olarak değerlendiren Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın;

” Zaten başından beri Cengiz Holding’in alacağı biliniyordu. Nitekim de “Cengiz Holding” bu ihaleyi aldı. Biz ne demiştik biz dedik ki bu iş Kamu eliyle yapılsın bu işin bütüncül değerlendirilmesi  gerekiyor. Çünkü siz burada Maden’de madeni çıkarmakla kalmayıp buraya izabe saflaştırma tesisini  kuracaksınız ve bu saflaştırma tesisinin akabinde de bakıra dayalı bir tesis kurmanız gerekiyor. İşte kablo fabrikası, levha fabrikası, başka katma değeri yüksek ürün fabrikaları kurup burada yüksek derece de bir istihdam sağlayıp alt yapı, Sosyoekonomik bir yapı oluşturmamız gerekiyor. İşte Maden’e konutlar yapılması lazım, insanların orada kalabilmesi için orada ona yönelik bir kültürel faaliyetleri yürütebilmeleri için bambaşka yatırımların yapılması lazım, bunlar böyle çok yönlü ele alınması gereken şeyler. Bunlar da böyle 3-5 tane veyahut tabirimi mazur görün yani böyle az sayıda ki insanın bir araya gelerek yapabileceği işler değil. Bunlar çok büyük bütçeler isteyen işler ve bu işleri yaparken de kar marjının yanında vatandaşını düşünen bir anlayışla yapılması gereken işler. Şimdi biz biliyoruz ki böyle bir işi ancak kamu yapabilir. Kamunun bütçesi buna yetebilir. Ama bugün özel sektör böyle bir işi yaptığı zaman tabirimi mazur görün sineğin yağını çıkarıyor.

Senin vatandaşında gelip burada çok düşük ücretlerle çalışacak. Maden’de ki arkadaşlarımızın durumu ortada, ne konutları var bakın, orada ki hafriyat gelmiş neredeyse heyelana yol açmış. Vatandaşlarımızı konutlarından çıkarmış daha onlara konut bile verilmemiş. Yani bu tamamen Ak Parti’nin aymazlığı ve gafletidir. Bugün kimse yani biz bunlara bakıp da Ak Parti iyimi yaptı diyeceğiz. Bu ülkeyi iyi mi yönetti diyeceğiz. Kesinlikle hayır! Ben bundan dolayıdır ki bu yapılmış, Maden’de yapılan ihale bugün devletimiz için, Elazığ’ımız için yapılan gerçekten en büyük yanlışlıktır. Bu yanlışlık bugün yapılmıştır ama bunun kanunen seçimlerden sonra Adalet ayağa kalktıktan sonra tekrardan sorgulanabilirliğini göz önünde bulundurması lazımdı bu işi yapan kişilerin ve şuan ki İktidar Partisi’nin bunu belirtmek isterim.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com