Ana Sayfa GÜNDEM 26 Nisan 2022 302 Görüntüleme

BELEDİYE NEDEN SEYYAR SATICILARA VERDİĞİ TEPKİYİ DİLENCİLERE VERMİYOR!

Elazığ’da bugün 15.00 saatlerinde ilin en işlek caddelerinden biri olan Gazi Caddesi üzerinde ekmek satmaya çalışan seyyar satıcılar ile zabıta ekipleri arasında  gerginlik yaşandı. Yağmurun başlaması nedeniyle tezgahını karşı kaldırıma kuran Murat O. isimli seyyar satıcı zabıta ekiplerinin sert tepkisine maruz kaldı. Tezgahını kaldırdığı taktirde ekmeklerinin ıslanacağını ve ekmeklerinin çöp olacağını ifade eden Murat O. zabıta ekipleri tarafından hakarete maruz kaldı. Ekmek tekneleri olan tezgahlarını kaldırmamakta direten Seyyar Satıcılar Elazığ Belediyesi’nin Zabıta ekiplerinin  kaba kuvvetiyle karşılaşırken  Seyyar Satıcılar olaya tepki gösterdi. Zabıta ekiplerinin davranışlarına çevrede ki, vatandaşlarında tepki göstermesi üzerine olay yerine polis ekipleri intikal etti.  Olay sonrası Seyyar Satıcı Murat O.  ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

BU İNSANLAR EKMEĞİNİ NERDEN KAZANSIN!

Son zamanlarda dünya ve ülkemiz üzerinde ekonomik kriz yaşanırken işsizlikte artışlar yaşanmaya devam ediyor. Deprem ve pandemi nedeniyle ekonomik sorunları her yerden 3 kat daha  fazla yaşayan Elazığ iyice çıkmaza girdi.

Ekonomik buhranda boğulan Elazığ vatandaşları işsizlikle başa çıkamazken birde  ekmek tekneleri elinden alınıyor. Bugün Elazığ’da yaşanan talihsiz olay artık pes dedirtti. Şehrin neredeyse her köşesinde, hatta her sokağında bir kaç tane dilenciye rastlamak mümkünken müdahalelerin ekmek parasını kazanmak için çırpınan Seyyar Satıcılara yapılması  “Elazığ Belediyesi’nin haksız müdahalesinden başka birşey olmadığını birkez daha ortaya koydu. ”

Vatandaşların dini duygularını sömüren ve vatandaşın dinini adeta ticarete döken dilenciler şehrin her köşesini mekan tutarken Elazığ Belediyesi Zabıta ekipleri ekmek parasını çıkarmak için alın teriyle çalışan insanların tezgahlarına müdahale ediyor. Aynı zamanda ekmek tekneleri elinden alınmaya çalışılan Seyyar Satıcılar Zabıta Ekiplerinin hakaretine maruz kalıyor. Elazığ Belediyesi, vatandaşların yaka silktiği ve dilenmeyi  meslek haline getiren dilenciler varken  ekmek parasını kazanmaya çalışan Seyyar Satıcılara mı müdahale ediyor?

Konula ilgili görüşme sağladığımız Seyyar Satıcı Engin Oğar;

“Yağmur yağıyor diye ekmeklerimiz ıslanmasın diye tezgahımızı karşı kaldırıma götürelim dedik. Bize dediler ki karşıya geçmeyin ekmeğiniz ıslansın. Bu zabıtaların hepsi ateist mi böyle birşey yok. Onlar yüzünden ekmeğimiz tezgahımızda kaldı satışlarımız aksadı. Ak Partiye oy vermesinler bu kadar basit. Milletimizden bunu istiyoruz, vermesinler. Birazda başkalarına şans versinler birazda onları denemeden olmaz eskiye bakıyorlar ama bir denesinler belki düzelmiştir. Abimi ifadeye götürdüler neden onlardan kimseyi götürmediler kendi adamları diye mi? Zabıtalardan Yunus isimli şahıs küfür etti üstümüze saldırdı. Karşılıkta veremiyoruz versek suçlu biz olacağız. Suçlu olan onlar ifadeye götürülen benim abim. Biz duralım onlar bizi vursun mu böyle bir dünya mı var? ” ifadelerine yer verdi.

Uzun yıllar boyunca Seyyar Satıcılık yaptığını ifade eden Ali C. dilencilere her hangi bir müdahale edilmediğini ancak Seyyar Satıcıların yıllardır aynı sorunları yaşadığını dile getirerek;

“Yaklaşık 40 yıldır nohut ekmeğini satarız buralarda hep böyle sıkıntılar problemler yaşarız. Dilencilere izin veriyorlar her ışıklarda  3 tane 4 tane dilenci var onlara izin veriyorlar bizde burda gece 3’ten beridir kalkmışız yattığımız 3 saat üstümüzü başımızı görüyorsunuz, elbiselerimize bakın iş elbiselerimize bakın iş elbiselerimizle evimize bile gidemiyoruz. Kazandığımız 152-200 lira buna bile laf ediyorlar yani. Bunu bile bırakmıyorlar. Yani bu nasıl olacak bize bir yer vermeyecekler mi? Her sene biz bu rezilliği yaşıyoruz. Bugün yaşanan olayda da yağmur yağıyormuş ekmeklerimiz ziyan olmasın diye, bizim ekmeklerimiz her hangi bir poşete koyulduğunda nohut ekmeği   özelliğini yitiriyor bu nedenle yağmurda değmesin diye karşı tarafa geçiliyor. Karşı tarafa geçildiği içinde zabıtalar burda durmayın karşıya geçin diyor. Hani yağmur yağacak bizim malımız ziyan olacak diyor ama hiç umurlarında bile değil.  Zaten 3-4 tane örgütleniyorlar, 3-5 tane nohut ekmekçiyi göndermek için burada maaş alıyorlar. ”  dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com