Ana Sayfa GÜNDEM 18 Mayıs 2022 642 Görüntüleme

KAHVECİLER VE KIRAATHANECİLER ODASI 25 ODA İÇERİSİNDE İLK WEP SAYFASI KURAN ODA OLDU

Elazığ Kahveciler Ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. İşsizlik ve iş istihdamına yönelik yapmış olduğu çalışma ile Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası, 25 oda içerisinde ilk wep sayfası açan oda oldu.

Başkan Evsen, oda adına bir internet sitesi kurdurarak hem iş arayan insanların daha rahat ve güvenli bir şekilde iş  bulmasını hem de işverenlerin iş tecrübesi olmayan ve iş hayatına yeni atılacak olan çalışanlara iş kapısı açmasını hedefliyor.  “Kısacası  iş isteyen gençlerimiz işçi bulmak isteyen iş verenlerle ilgili bir merkezi nokta oldu wep sitesi.” ifadelerine yer veren Başkan Evsen, harputtimes.com’a yapmış olduğu açıklamalarda;

“Göreve  başladıktan sonra insanlar 2 kişi konuştuğu zaman 2 kişiyi duyar. Fakat toplumun artık bu çağa yetişmesi için 25 odamızın ilk wp sayfası kuran odası olduk. Geldiğimizin ilk haftasında ilk görevimiz buydu. İnterneti kullandık 800 esnafımıza bu wep sitesiyle ilgili mesaj attık. Bu oda Başkanın bir daha ki seçimde reklamını yapacağı, şahsı olarak kullanacağı bir oda değil. Bizim bu wep sitesini kurmamızın tek hedefi vardı sosyal medyanın gücünü biliyoruz, orda konuştuğumuz şeylerin aynı anda on binlerce kişiye ulaşabileceğini biliyoruz. Bu yüzden wep sayfamızı kurduk 1-2 ay içinde eksiklerimizi tamamladık.

Burdan güncel haberlerimizi esnaf gezilerimizi paylaştık yalnız siteyi kurmamızın en büyük amacı ülkemizin genel sorunu olan işsizlik. Çalışan arkadaşlarımız bizde çalışan bir personeliz sonuçta işçilikten buraya gelen bir personeliz. İş bulamıyorduk işletmeci patron arkadaşlarımızda çalıştıracak garson, aşçı komi, bulaşıkçı bulamıyordu. Bunun çözümünü de wep sayfasıyla iş ilanları bölümünü açarak bulduk.  Kısacası  iş isteyen gençlerimiz işçi bulmak isteyen iş verenlerle ilgili bir merkezi nokta oldu wep sitesi. 3-5-4 gündür bu konularda ilanlara başladık. Ve sağolsun gerçekten büyük bir teveccüh oluştu bu konuda. Özellikle kafede şu anda her hangi bir genç gelip artı bizden yardım istese artık yardım etmeyiz çünkü insanlara hergün balık vermek yerine balık tutmayı öğretmeliyiz.

Bizde bu konuda örnek olmak için kesinlikle yardım isteyen, sosyal destek projesinden isteyen gence diyoruz Elazığ’da şuan da internet sitemizde 10-15 kafeye işçi lazım, garson lazım, ocakçı lazım. Bunların kesinlikle önceden bu işi yapmış olmasına da gerek yok. Bizim mesleğimizde ki insanlar gençler yeter ki çalışmak istesinler o konuda yardımcı olacaklar. Bugün asgari ücretten fazla ücret veriyorlar, sigortasını yatıran iş yerlerimiz var. Düzenli çalıştıkları sürece gençlerimizin, en azından bu yaz döneminde ailelerine katkı sağlayacak ve boş gezmektense çalışıp dershanesine, okuluna ailesine faydalı olması için böyle bir sistem kurduk. Wep sayfası ile  de inşallah bir tek gencimizin bile iş bulup bize dua etmesi yeterli. Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler sayfası ekkob.org olarak inşallh gençlerimize sesleniyoruz herhangi bir işte çalışmak isteyen kendi alın teriyle ekmeğini kazanmak isteyen tüm gençlerimiz odamızın internet sayfasından bizlere başvurabilirler. ” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com