Ana Sayfa GÜNDEM 27 Mayıs 2022 474 Görüntüleme

ALİ KUŞÇU BİLİM VE SANAT MERKEZİ AÇILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Elazığ’ın 3’üncü Bilim ve Sanat Merkezi de açıldı. Hizmet binasının açılışına Elazığ Valisi Ömer TORAMAN, Ak Parti Milletvekili Sermin Balık ve il protokolü katıldı.

Elazığ ve Kovancılar Bilim ve Sanat Merkezlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı bugün de Ahmet Kabaklı Fen Lisesi’nin bünyesinde hizmet verecek olan “Ali Kuşçu Bilim ve Sanat Merkezi”nin açılışına onay verdi.

Kısa adı BİLSEM olan Bilim ve Sanat Merkezleri, okula devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilerin, yeteneklerini geliştirmelerini ve potansiyellerini hayata geçirmelerini sağlamak için açılan eğitim kurumlarıdır. 81 ilde bulunan Bilim ve Sanat Merkezleri, özel yetenekli öğrencilere kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunuyor.  Bu kurumlarda, genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanı olmak üzere 3 alanda eğitim veriliyor. Öğrenciler okul dışındaki zamanlarda ve kendilerine özel hazırlanan programa göre eğitim alıyor.

Üstün yetenekli çocukların BİLSEM e ulaşılabilirliğini kolaylaştırarak evine yakın bir BİLSEM’de eğitim alması için uygulamaya konan çalışmalar kapsamında şehrimize yeni bir Bilim ve Sanat Merkezi daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor, Ali Kuşçu Bilim ve Sanat Merkezi’nin şehrimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Tema Tasarım | Osgaka.com