Ana Sayfa GÜNDEM 27 Mayıs 2022 473 Görüntüleme

BAŞKAN DURAN “ÜÇ SENEDİR SORUNUMUZUN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Elazığ’da 24 Ocak 2020 yılında meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde Sivrice ilçesindeki mahalle sakinleri deprem sonrasında yaşadıkları mağduriyetler bir türlü giderilmedi. Deprem sonrasından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Kültür Mahallesinin sadece bir bölümünde kentsel dönüşüme sokma kararı alınması mahalle sakinleri tepkiyle karşıladı. Yaşadıkları mağduriyete ilişkin mahalle sakinleri adına açıklama yapan Kültür Mahallesi Muhtarı Yazman Babür, ”Konuyla ilgili tüm milletvekillerimizi bilgilendirdik herkesin bu konuyla ilgili bilgisi var. Ak Partili vekiller bu sorunumuzun çözüleceğini söylediler ama üç sene oldu hala bekliyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Sivrice merkezli Elazığ’da 24 Ocak 2020 yılında meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde Sivrice ilçesinde birçok ev ağır hasar alarak kullanılmaz hale gelmedi. Deprem sonrasında ilçede cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 35.4 hektar alan riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kararı alındığı açıklanmıştı.
Kentsel dönüşüm alanı içerisinde olan Kültür Mahallesinde sadece bir alanında kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıp diğer alanında yapılmamasına mahalle sakinleri basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinin basın açıklamasına destek olmak amacıyla CHP Elazığ il başkanı Coşkun Çağlar Duran ve yönetimi de katıldı.

“ÜÇ SENEDİR SORUNUMUZUN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ”
‘Riskli alan içerisinde olan 40-50 yıllık evlerimizin yapılmasını istiyoruz’ diyen Yazman Babür, “Riskli alan içerisindeki evlerimizde can güvenliğimiz kalmamıştır. Kentsel dönüşüme girecek umuduyla mahalle sakinleri kapısını, penceresini söktü. Geçim kaynağı olan hayvanlarını sattı ve göç etti.  Riskli alan içerisinde olan evlerimize derhal boşaltılmasını evlerimizin kentsel dönüşüme girmesini ve sayın cumhurbaşkanımızdan ve Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanımızdan, Elazığ Milletvekillerimizde talep ediyoruz.Biz burada hayali bir şey konuşmuyoruz. Daha biz ne yapalım kafamızı nereye vuralım? Can güvenliğimiz kalmadı. Ben mahalle muhtarı olarak başımı yastığa koyduğum zaman uyuyamıyorum. Konuyla ilgili tüm milletvekillerimizi bilgilendirdik herkesin bu konuyla ilgili bilgisi var. Ak Partili vekiller bu sorunumuzun çözüleceğini söylediler ama üç sene oldu hala bekliyoruz” diye kaydetti.

“BU MAHALLE HER DEPREMDE MAĞDUR OLUYOR”
Mahalle muhtarı Babür’den sonra konuşan CHP Elazığ il başkanı Coşkun Çağlar Duran ise, “Daha önce Kültür Mahallemizin muhtarıyla bir araya geldik bize bu mahallenin çok önemli bir sorununu iletti. Yapılan çalışmaların tamamına bakıldığı zaman ilçenin belli bir kısmı olan özellikle daha önceden mağdur olan Kültür Mahallesindeki vatandaşlarımızın ciddi anlamda hak kayıpları var. Bununla ilgili Sivrice ilçemizin Kültür Mahallesine gelerek muhtarımız ve vatandaşlarımızla birlikte bir araya geldik. Az önce mahalle muhtarımız yaşadıkları sorunu açıkladı. Burada buradaki bir mahalle resmen ortadan ikiye bölünmüş bir kısmında yaklaşık 130 tane ev yapılacağı söylenmiş ancak diğer kısımda hiçbir ev yapılmamış. Bu evlerin yapısına baktığımızda aslında bu evlerin tamamı 1969’daki depremden sonra köylerdeki vatandaşlarımıza yapılan deprem konutları. Bu mahalledeki insanların her depremden mağdur olduğu açık. 24 Ocak 2020 yılında meydana gelen depremde de yine aynı kaderi yaşayarak mağduriyetleri ortaya çıkmış. Fakat buradaki mevcut durum üç sene önce verilen bir söz fakat üç sene geçmesine rağmen bu konuyla ilgili sürekli erteleme ve en sonra mahalle ikiye bölünerek bir kısmının yapılıp diğer kısmının yapılmadığı ortaya çıktı. Bu durum yurttaşlık hakkına ve eşitlik yurttaşlık hakkına bir saldırıdır. Bu düzenlemeden vazgeçilmeli ve mahallenin tamamı aynı şekilde yapılarak bir an evvel vatandaşlarımıza teslim edilmeli” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com