Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI, ŞEHRE BAKIŞ 30.05.2022 1660 Görüntüleme

ZAMA ZAM

Arpa’ya zam buğday’a zam. Domates’e zam balcan’a zam. Hıyar’a zam biber’e zam. Enerji’ye zam benzine zam. Ekmeğe zam makarna’ya zam. İçkiye zam ciğaraya zam. Kısacası sevgili canlar, ülkemde iğneden ipliğe herşeye zam üstüne zam yapıyorlar. Hem de gün geçmeden üste üste!…

Elli bin liralık araba bugün üçyüz bin lira. Oturulabilecek bir daire Bir milyon lira. Sıvı yağın fiyatını yazmaya gerek yok sanırım. O artık Lüks!… Tıpkı, Et yemek, misafir almak, düşene el atmak, hısım akrabayı koruyup kollamak, dost sohbetlerine katılmak, lokanta da yemek yemek gibi. Nereye varacak ve nerede duracak bilen yok. Kime soruyorsan Allah yardım ede diye cevap veriyor. Bende onlara ‘’ Allah yardım etmez beyler. Boşuna yardım beklemeyin ondan. İşi şer olanın sonunu hayr eylemem ve sen gereğini yap ki bende sana el atayım diyor. Evde otur çalışma, aklını kullanmayarak yanlış işler yap, sonrada Allah iyi etsin de. Geç bunu kardeşim. Mazot zammına yetişemiyorsa hatayı kendinde ara. Parlamentten tütüne düşmüşsen eğer, seni bu hale kimler getirdi ona bak. Bak da aklını başına al.Al  da düzelsin bu ülke.

Unutma: Senin yüzünden kendi akıllı zannedenler bizleri sersem sanıyorlar, senin yüzünden RIFKI!… Suçum nedir diye sorma looooo. Herşeyi ben mi diyeyim sana. Aynı kömürden ısınıp aynı makarnayı bölüşen sizler inat etmediniz mi her seçim döneminde başka kim var kime verelim diye? Bak makarna da bitti kömür de! Sudan çıkmış balık gibi kaldınız ortada. Beni dinlerseniz, bundan sonra ne yaparsınız, nasıl yön verirsiniz kendinize onun hesabını yapın. Bu zamlardan kurtulmak için aklını kullanıp çalışmalısın dostum. Başka yolu yok!.. Medenice istediler vermediniz yastık altındakileri. Onlarda zam-a zam yaparak çıkarmaya çalışıyorlar. Haklılar mı? Bence haklılar. Çünkü hepimiz bugünleri hak ettik. Hak ettiğimiz için de onlarda gereğini yapıp Çayı da zehir ettiler millete şekeri de!… Saygı ve sevgilerimle, yön vermek yerine oy verip sonra da zamlardan şikâyetçi olan canlar. Kalın sağlıcakla.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com