Ana Sayfa GÜNDEM 31 Mayıs 2022 555 Görüntüleme

OKUMAYA TEŞVİK ETMEK İÇİN 7 YILDA 7 KİTAP YAZARAK ÜCRETSİZ DAĞITTI

1958 tarihinde İstanbul-Üsküdar’da dünyaya gelen Elazığlı Şair-Yazar İhsan Nazik genç yaşlardan itibaren şiire olan ilgisiyle yazmaya başladı. 7 sene de 7 kitap yazan Yazar Nazik kitaplarını sadece Elazığ’da değil Türkiye genelinde ücretsiz bir şekilde dağıtarak okumaya teşvik çalışmalarında bulundu. “Söz uçar yazı kalır onun için gençlerin yazması ve okuması gerekir.” ifadelerine yer veren Yazar İhsan Nazik gençlerin okuması gerektiğini vurguladı.

“41 yaşında ortaokulu bitirdim eğitim seviyem bu fakat 7 tane kitabım var  “Cemre Düşünce, Benim  Sevdam, Açılsın Kapılar, Sırtımı Dayadım Koca Kayaya, Gül Yüzlüm, “kitaplarımdan bazılarıdır. Yıllardır yazıyorum, 7 senede 7 kitap yaptım, Şuanda Belediye’den antolojinin basımını bekliyorum. Rahmetli Murat Çobanoğlu ve Yener Yılmazoğlu’ yla  birlikte İstanbul’da programlar yapıyorduk. Elazığ’da da program düzenliyoruz. Halk Ozanlarının hepsi beni tanır, Hazar Şiir Akşamlarından dolayı bütün şairlerde tanır, Türk Edebiyatının ünlü isimleriyle hepsiyle de tanışırım.

YAZAR İHSAN NAZİK’TEN GENÇLERE TAVSİYE

Gençlere en büyük tavsiyesinin okumak olduğunu dile getiren Elazığlı yazar İhsan Nazik kitaplarını ülke sınırlarını aşarak Kazakistan ve Oxford Üniversiteleri’nin kütüphane raflarında yer aldığını dile getirdi. Yazar Nazik harputtimes.com’a yaptığı açıklamalarda;

“Söz uçar yazı kalır onun için gençlerin yazması ve okuması gerekir. Yazabilmek için önce okumak gerek bilgi birikim olmadan neyi yazacak? Bilgi birikim olacak sosyoloji bilecek, psikolojiyi bilecek, felsefeyi bilecek,  antropolojiyi bilecek bilecekte bilecek… Beşikten mezara kadar okumak gerek okudukça yazarız, okumadan yazılmaz,  ben şairim içimden duygularımdan eksiği de olabilir fazlası da olabilir birşey diyemem öz eleştiride alabilirim. Ne diyeyim insanın fıtratına bağlı birşey körü körüne de birşey yazılmaz onun için bilgi ve birikim olacak, kaynak olacak, onun üzerine yazacaksınız ama okumak şart!

Kazakistan’dan Oxford Üniversitesi’nin kütüphanesine kadar dağıldı. Türkiye’nin 4 bir tarafına Elazığ’a Türkiye’de Edirne’den Kars’a Almanya’ya kadar kargo ile gönderdiö ve kargo ücretine kadar kendim karşılayarak sadece dağıttım.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com