Ana Sayfa GÜNDEM 1 Haziran 2022 408 Görüntüleme

BAŞKAN BAHŞİ “MEVCUT TARİHİ BİNA ŞEHİR MÜZESİ OLARAK HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK”

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremde ilde birçok bina yıkılırken, büyük bir kısmı da ağır hasar aldı. Meydana gelen depremde ağır hasar alarak kullanamaz hale gelen yapılardan biride tarihi öğretmenevi binasıydı. Elazığlı öğretmenler başta olmak üzere vatandaşların kalbinde de ayrı bir yere sahip olan öğretmenevi binasının kullanılamaz hale gelmesi ile birlikte bu binanın akıbetinin ne olacağı kamuoyunda  en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Son zamanlarda kamuoyunda Elazığ’ın milli değerlerinden biri olan ve Cumhuriyet’in kurucusu M. Kemal Atatürk’ün konakladığı bu tarihi binanın yıkılacağı veya Elazığ Belediyesi’nin Kent Meydanı Projesine dahil edilerek bir kafe olarak hizmet vereceği bilgileri yer almaktaydı ancak harpurrimes.com’a özel açıklamalarda bulunan Elazığ Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “Elazığ Belediyesi değerlendirilecek ve mevcut tarihi binada onarım bittikten sonra tarihi dokusunu koruyarak bir kent müzesi, şehir müzesi, şehir müzesi olarak hizmet vermeye devam edecek  ” ifadelerinde bulundu. Başkan Bahşi açıklamalarının devamında;

“24 Ocak Elazığ depreminden sonra ağır hasar gören binalarımızdan biride tarihi öğretmen evimizdi. 1935 yılında yapılmış ve değişik amaçlarla hizmet vermiş son olarak da 20-30 yıllık süredir ilimizde öğretmenevi olarak hizmet sunan mevcut öğretmen evi binamız ağır hasar gördüğü için maalesef hizmet veremiyor. Hemen yanındaki daha sonra ilave edilen otel kısmı ve yatakhanelerin olduğu otel kısmı da hasar görmüş  ama asıl tarihi bina hasar gördüğü için aynı zamanda bu bina tarihi koruma altında olan bir bina kapsamında olduğu için en son Milli Eğitim Bakanımız Elazığ’a geldiğinde Sayın Mahmut Özer bu binanın Elazığ Belediyesi’ne verilmesini karara bağladı onayladı. Buranın onarımı tarihi dokusuna uygun olarak yapılacak daha sonra hemen önündeki bahçe ile birlikte şuan çalışmaları devam eden ve heyecanla beklediğimiz kent meydanı projesi ile ilişkilendirilerek insanların gelip rahat nefes alabileceği dinlenebileceği, yeşil alan park şeklinde Elazığ Belediyesi değerlendirilecek ve mevcut tarihi binada tarihi dokusunu koruyarak bir kent müzesi, şehir müzesi, şehir müzesi olarak hizmet vermeye devam edecek onarım bittikten sonra. Yanında ki bahsettiğim sonradan ilave edilen otel kısmı yatakhanelerin olduğu kısım 4 katlı bina ağır hasarlı olduğu için bura yıkılacak kent meydanına dahil edilecek. Bunun yerine de Milli Eğitim Müdürlüğümüze 12 derslikli bir okul yapılacağı sözü verildi, taahhüdü yapıldı, bunun protokollüde Milli Eğitim Bakanlığı ve Elazığ Belediyesi tarafından yapılacak. Bu anlamda bizim öğretmenlerimizin ve kamuoyunun her zaman bir buluşma yeri, buluşma merkezi, merkezi bir konumda olan öğretmenevi yine inşallah bu işlevini yerine getirecek herkes burda bahçesinde bir araya gelecek ve burda yine dinlenebilecek inşallah.”

BAŞKAN BAHŞİ “BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR”

Konuyla ilgili görüşme sağladığımız Elazığ Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, tarihi öğretmenevi binası ile ilgili kamuoyunda asılsız bilgilerin yer aldığını tarihi bu dokunun peşkeş çekilmesinin söz konusu dahi olmayacağını dile getirerek açıklamalarda bulundu. Başkan Bahşi;

“Kamuoyunda buranın kafe şeklinde bir şahısa verilerek bir işletme olarak öğretmenlerin elinden alınıp başka şahıslara peşkeş çekileceği şeklinde söylentiler var bunun asla olması mümkün değil çünkü şuan da tahsisli olan bu öğretmenevinde ve özellikle koruma altında olan tarihi binalar eserler kapsamında olan bu binanın ve bahçesinin bu amaçla kullanılması asla mümkün değildir burda bir bilgi kirliliği var bununda kamuoyu tarafından bu şekilde doğru bilgi ile bilgilendirilmesini istiyoruz. ” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com