Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 4 Haziran 2022 693 Görüntüleme

ORHAN YAVUZ: AMAÇ MADEN’İ TAŞIMAK DEĞİL, BÖLMEKTİ

Milliyetçi Hareket Partisi “Adım Adım 2023” programları kapsamında gerçekleşen istişare toplantısında konuşan Maden Belediye Başkanı  Orhan Yavuz, Maden İlçesi’nin sorunlarını dile getirdi. Madendeki heyelan riski sonrası evlerini tahliye etmeleri istenen vatandaşlar için halihazırda konutların yapılmadığını ifade eden Yavuz, sosyal konutların  kurası çekildikten 17 ay sonra ihale edildiğini ve evlerin yapımına henüz başlanmadığını dile getirdi.

VATANDAŞLARIMIZIN GİDECEK YERLERİ YOK

Orhan Yavuz İstişare Toplantısı’nda MHP Milletvekilleri ve İl Başkanı Semih Işıkver’den Maden Halkı için destek istedi. Yavuz şunları söyledi:

Madende heyelan gündeme geldi, heyelan atmosferi içerisinde ilçe sorunlarıyla ilçe seçimleri ile karşı karşıya kaldık. Rabbim nasip etti vatandaşlarımızın desteğiyle bu sorunları çözeceğimiz noktasındaki vaatlerimiz ve vatandaşlarımızın bize olan inancıyla bu seçimi kazandık, çözüme ulaştırdığımız sorunlarımız var, çözemediğimiz sorunlarımız var, genel merkezimizin temsilcileri buradayken mutlaka  birkaç sorunu dile getirmek isteriz. Bu sorunlarımızın çözümünde  yukarıdan bize destek olmalarını isteriz. 2019 seçimlerinden hemen sonra heyelan kaynaklı olarak ilçede “evleri boşaltın”  talimatı geldi. Ancak ,ilçedeki  vatandaşlarımızın gidecek yerleri olmadığı için, iş yerlerini taşıyacakları bir bölge olmadığı için bu vatandaşlarımız bölgeyi tahliye edemediler. Ve 4 yıldır bu sorun devam ediyor. Bizim bu konuda önerimiz şuydu. Vatandaşlarımızın konut ve iş yerleri yapılsın vatandaşlarımız bölgeyi tahliye etsin istedik.

HİÇ İHTİYAÇ OLMADIĞI HALDE BİR ÇOK İLÇEDE YÜZLERCE KONUT YAPILDI

Bir çok il ve ilçede ihtiyaç olsun olması sosyal konut yapıldığını, ancak Maden İlçesi’nde ihtiyaca rağmen hala vatandaşların yerleşeceği sosyal konutların yapılmadığını dile getiren Orhan Yavuz, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Genel merkezdeki değerli milletvekillerimiz buradayken bunları da sizlerin huzurunuza bildirmek istiyorum. Maalesef hiç ihtiyacı olmadığı halde birçok ilçede yüzlerce konut yapıldı. Anahtarları teslim edildi ama Maden’de 4 yıldır heyelan riski ile karşı karşıya olmamıza rağmen, afet kararı alınmış olmasına rağmen hala afet konutları ve iş yerleri ile alakalı daha yeni zemin etüt çalışması yapılmaktadır. Bu çok gecikilmiş bir sorundur. Ve ivedilikle su sorunun çözülmesi lazımdır. Aynı şekilde ilçemizde konut sorunu vardır.

YAPILAN İLÇEYİ TAŞIMA DEĞİL BÖLME PLANIYDI

Biz gelir gelmez konu sorunu ile alakalı bir 150 konut için kuralar çekildi hak sahipleri belli oldu ilçenin taşınmasını gündeme getirdiler. O da ilçeyi taşınma değil bölme planıydı bu.  Rabbim yardımcımız olsun. Vekillerimiz, il başkanımız özellikle genel merkezimizin desteğiyle ilçenin bölünmesinin önüne geçtik. Ama o konutlarımız hala yapılmış değil. Birçok yer, birçok ilçe birçok sosyal konutlardan önce kuralar çekilmesine rağmen ilçemiz için kurallar çekildikten 17 ay sonra ihalesi yapıldı. Ne zaman başlayacağı henüz belli değil. Bunlar bizim acil sorunlarımız. Özellikle vekillerimizden ricamız bu sorunlarımızın ivedilikle çözülmesi gerekiyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com