Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI, ŞEHRE BAKIŞ 6.06.2022 1711 Görüntüleme

HALİS YILDIZ YAZDI: SÜRTÜK

SÜRTÜK

Rahmetli Demirel televizyona çıktığı vakit benim sevgili vatandaşlarım diye başlardı söze.
Aynı şekilde Turgut Özal’da benim sevgili yurttaşlarım ile.
Neden hatırlatıyorum bunları?
Son yıllarda hasret kaldığımız ve özlemini çektiğimiz güzel ve birleştirici sözler gitti yerine ‘’SÜRTÜK’’ gibi anlamsız ve manasız bir çok söz ve kelime girdi lügatımıza da o yüzden sevgili okuyucularım.

İnanın bana bu gibi mesnetsiz yazıları ve konuşmaları gördüğüm zaman dayanamıyor bana eski Türkiye’mi verin yenisi sizin olsun diyerek içerleniyorum. İçerlenmemek elde midir dediğinizi duyar gibiyim sevgili canlar.
Çünkü bu ülkeyi yönetenler birgün olsun birleştirici bir söz etmediler.

Her ortamda Alevilik sunnilik, kürtlük türlük, başı açık ve başı örtük gibi zıtlaştırıcı cümleler kurarak halkı bölerek kutuplaştırdılar.
Bunu yapacaklarına ekrana çıktıkları vakit hoş geldiniz ömrümün arkadaşı sevgili vatandaşlarım dese idiler ne olurdu?
Çok mu zordu sevgi silahını kullanmak?

Ya da şöyle sorayım:
20 yıldır bu ülkenin her kesiminden insanın oyunu alarak iktidardasınız. Bu halk sayesinde oturduğunuz koltuklarda onlara mahşeri yaşatmanın gereği var mıydı?
Her kesime eşit ve kardeşçe davranmak dururken insanları fırkalara bölerek alevi kardeşim, başı örtülü bacım, Çürük, sürtük, terörist ve fetöcü gibi daha birçok duymak istemediğimiz sözleri sarf ederek ayırmanın gereği neydi?

Kasıtlı olarak yapıyorsanız yazık…

Bilmeden yapıyorsanız iki defa yazık.

Yok, üç beş oy fazla alabilesiniz diye yapıyorsanız bin defa yazık.

Tabi bu sözlerim sadece iktidar için değil. Muhalefette benzeri cümleler ve daha da kötü sözleri kullanıyor.
Bir taraf Akp ye oy verenlere düşman iken öte taraf muhalefete oy ve destek verenlerle adeta düşmanlık eder halde. Yapmayın bunu beyler. Bu hayatta hiç kimse sizlerin kölesi de değildir babanızın oğlu da.
Bu millet basiretsiz değil ve sizlerin birbirinize ve vatandaşa sarf ettiğiniz kötü sözlerinize karşılık cevabını sandık zamanı hür iradesini kullanarak mutlaka verecektir. Ancak, bu gibi sözler toplum içerisinde rahatsızlık yaratacak ve daha çok yayılacaktır. Ben ondan korkuyorum birde bu çirkef sözlerinizi temizlemek epey zaman alacaktır.
Yapmayın etmeyin. Yazıktır günahtır. Bugüne kadar etmediğiniz kötü söz kalmadı. En azından bundan sonra yapmayın. Hem bakın seçimlerde yaklaşıyor.
Muhalefet hadi muhalefet, siz ki yaradılanı severiz yaradan dan ötürü sloganı atarak başa gelenlersiniz. Birisinin size demek istemediğiniz sözleri sizlerde başkalarına söylemeyin. Haberiniz olsun, üzüyor ve kırıyorsunuz milleti.
Özellikle de Namus üzerinden saldırmanızdan çok büyük rahatsızlık duyuyoruz.
Bu yüzden de yapmayın diyorum.
Mesela son Sürtük ve Çürük yerine gençler, bakın gördünüz ve yaşadınız. Ufak bir hatanız ülkemize nasıl zarar verdi. Yapmayın etmeyin, geleceğinizi düşünüyorsanız birbirinize kenetlenin ve ülkeniz için birşeyler yapın deseydiniz ne olurdu?
Adım gibi eminim ki ‘’SÜRTÜK’’ ten çok daha güzel olur herkesimden de alkış alırdınız.
Hele de Babaların evladına kötü söz söyleme hakkı yoktur diyor, daha düzgün ve birleştirici cümleler kurmanızı bekler saygılar sevgiler sunarım.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com