Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 29 Haziran 2022 339 Görüntüleme

KANGAL: EK BÜTÇE TALEBİ , EKONOMİ YÖNETİMİNDEKİ KÖTÜ GİDİŞATIN GÖSTERGESİDİR

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan kabul edilen ve bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan Cumhurbaşkanı imzalı 880 milyar 474 milyon 775 bin liralık ek bütçe teklifi muhalefet tarafından tepkiyle karşılandı.

HÜKÜMET HER ZAMANKİ GİBİ FAİZ LOBİSİ VE SERVET SAHİPLERİNE KAYNAK AKTARMIŞTIR

TBMM’de görüşülen ek bütçe konusunda DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal bir açıklama yaptı. TBMM Genel Kurulunda görüşülecek olan ek bütçe teklifinin hükümetin ekonomi konusundaki başarısızlığının göstergesi olduğunu ifade eden Kangal, hükümetin yanlış ekonomi politikalarının sonucu olarak 2022 yılı bütçesinde öngörülen hiçbir tahminin tutturulamadığını söyledi. Kangal: ‘’Geçen hafta TBMM ye sunulan Ek Bütçe, hükümetin ekonomi yönetimindeki beceriksizliğinin ve başarısızlığının açık belgesidir. 2022 bütçesi için öngörülen hiçbir tahmini tutturamayan hükümet,  henüz aradan 6 ay geçmesine rağmen ek bütçeye ihtiyaç duymuş ve bu bütçeyle de her zamanki gibi adeta faiz lobisine ve servet sahiplerine kaynak aktarımı yapmıştır. ‘’

YANLIŞ POLİTİKALARININ SONUCU: FAİZ ÖDEMESİNE 90 MİLYARLIK ARTIŞ

Enflasyon, faiz ve döviz kuru bakımından hükümetin 2022 yılı için öngörüde bulunduğu hiçbir hedefi tutturamadığını vurgulayan Kangal, 90 milyarlık artış yapılan faiz ödemeleri ve kur korumalı mevduat hesaplarının bütçeye yüklediği 12,5 milyar liralık rakamların yanlış ekonomi politikalarının sonucu olduğunu dile getirdi. Kangal açıklamasına şöyle devam etti:

‘’Enflasyon, faiz ve döviz kuru bakımından tahmin edilen rakamların çok üzerinde seyreden ve buna karşı mantıklı hiçbir tedbir alamayan zayıf yönetim, kısa bir süre önce bütçeye koymuş olduğu 240 milyarlık faiz ödemelerini, 90 milyarlık artışla 330 milyara çıkararak, yaptığı yanlış politikaların nelere sebep olduğunu bizlere göstermiştir. Aynı zamanda yine bir süre önce Sn. Nurettin Nebati, Kur korumalı mevduat hesabının bütçeye olan yükünün 12,5 milyar lirayı geçmeyeceğini açıklamasına rağmen, ek bütçede bu hesaplar için de 40 milyar ek ödenek istenilmiştir. Daha öncelerde yüksek bir sesle dillendirdiğimiz gibi, ülkeyi batırma projesi olan bu ucube sistemin maliyeti gün geçtikçe artmakta, üstelik buna ilave olarak hazineden aktarılan miktarın da detayı açıklanmamaktadır. Bu gidişle ek bütçe ile ilave edilen 40 milyar liranın da bu ödemelere yetmeyeceği, döviz kurundaki her 1 liralık artışın hazineye 60 milyarlık gibi dehşet verici yük getireceği açıkça ortadadır.

EK BÜTÇE, EKONOMİ YÖNETİMİNDEKİ KÖTÜ GİDİŞATIN GÖSTERGESİDİR

Her alanda olduğu gibi ekonomi yönetimindeki kötü gidişatın bir göstergesi olan ek bütçe; hükümetin ana politikası olan dar gelirliden alıp bir avuç zengine aktarılan kaynakların ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin açık yansımasını bizlere bir kez daha göstermiştir.Deva partisi olarak her fırsatta hatırlatıyoruz  , ekonomi bir bilim işidir ve ancak liyakatli kadrolarla düzeltilmesi mümkündür. Günübirlik, bilimsellikten uzak kararların uygulanması, ülkemize uzun yıllar altından  kalkamayacağı derin yaralar açacağı gibi, bu yükün altında ezilecek olan da yine vatandaşlarımızdır. ‘’

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com