Ana Sayfa GÜNDEM 4 Temmuz 2022 341 Görüntüleme

BAŞKAN CEBRAİL TOP “BAYRAM ALIŞVERİŞİMİZİ YABANCI SERMAYELİ İŞ YERLERİNDEN DEĞİL YERLİ ESNAFIMIZDAN YAPALIM”

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler  Esnaf Oda Başkanı Cebrail Top bayram öncesi yapılacak alışverişlerin yerli esnaftan yapılması gerektiğini vurguladı.  İlimizin başta deprem ardından pandemi sürecinde aldığı yaraların henüz tam anlamıyla sarılamamış olduğunu dile getiren Başkan Top, yerli esnafın ancak parayı şehrin içinde tutarak iyileşebileceğini aynı zaman da bayram öncesi yapılan alışverişlerin şehrin ekonomisine balta vuran süper marketlerden değil de kendi ilimizde yaşayan eş, dost ve akraba olan yerli esnaftan yapılması gerektiğini dile getirdi.

Konuyla ilgi açıklamalarda bulunan Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler  Esnaf Oda Başkanı Cebrail Top;

“Bayramlar yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevincimizi ve mutluluğumuzu paylaştığımız en güzel zaman dilimleridir. Kırılan kalplerin tamir edildiği, dargınlıkların unutulduğu, milli ve dini duyguların pekiştiği, birlik ve beraberliğin zirve yaptığı en özel günlerdir. Bayramın yaklaşmasıyla gerek kurban pazarlarında gerekse cadde ve sokaklarda hareketlilik başladı. Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla bu zor günlerde esnaf ve sanatkârlarımızda da bir heyecan söz konusu olmuştur. Esnafımızın hazırlıkları tam olup bayram alışverişi için vatandaşlarımızı bekliyor.

Yaklaşık 3 yıldır pandemi nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de zorlu bir süreçten geçti. Şehrimiz de buna ek olarak bir deprem süreci geçirdi. Çok şükür bu yıl Ramazan Bayramını sevdiklerimizin yanında geçirdiğimiz gibi Kurban Bayramını da ailemiz ve sevdiklerimizin yanında geçireceğiz.” dedi.

ASLA UNUTMAYALIM Kİ ESNAFIMIZ ŞEHİR EKONOMİSİNİN TEMELİDİR

Pandemi süreci sonrası esnafların zor günlerden geçtiğini bayram alışverişini yerli esnaftan yaparak, esnafların ailesi ile mutlu bir bayram geçirmelerini sağlayacaklarını dile getiren Başkan Top “Kurban bayramı alışverişlerimizi yerel esnafımızda yaparak ilimize yabancı olan ve işsizliği artırıp ekonomimize balta vuran yabancı sermayeli iş yerlerinden değil de, mahallemizin ışığı, dostumuz, akrabamız ve kendimizden biri olan esnafımızdan yapalım.” ifadelerine yer vererek;

“Pandemi sürecinde vatandaşlarımız nasıl bir zorlu süreç atlattıysa esnafımızın misliyle bu zorluğu atlattığı herkesin malumudur. Çoğu esnaflarımızın dükkânlarını dahi açamadığı uzun bir süreçti. Çok şükür bu süreç geride kalsa da halen hasarları devam etmektedir. Bu vesile ile yaklaşan Kurban Bayramı öncesi alışverişlerimizi yerel esnafımızdan yapalım. Bu alışverişler sayesinde esnafımız da bayramını ailesiyle birlikte mutlu bir şekilde geçirecektir. Asla unutmayalım ki esnafımız şehir ekonomisinin temelidir. Kurban bayramı alışverişlerimizi yerel esnafımızda yaparak ilimize yabancı olan ve işsizliği artırıp ekonomimize balta vuran yabancı sermayeli iş yerlerinden değil de, mahallemizin ışığı, dostumuz, akrabamız ve kendimizden biri olan esnafımızdan yapalım. Bu şekilde hem esnafımız kazansın hem Elazığ ekonomisi canlansın. Alışverişimizi yerel esnafımızdan yaparsak ne olur? Alışverişimizi yerel esnafımızdan yaptığımız takdirde inanın ki para şehrimizde kalır, şehrimizin refahı artar. Şehrimizin refahı artarsa huzur tesis edilir, işsizlik önlenir istihdam sağlanmış olur. Esnafımıza destek aynı zamanda halkımıza destektir.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com