Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ 12 Temmuz 2022 430 Görüntüleme

USLU: ÜRETİM,ÜRETİM, ÜRETİM… ÜRETMEDEN HİÇ BİR ŞEY OLMUYOR

 

Ağın Belediyesi 2022 yılı hasadını gerçekleştirdi.

İlçe ekonomisine katkıda bulunmak ve çiftçileri desteklemek amacıyla arpa ekimi gerçekleştiren Ağın Belediyesi hasattan elde edilen gelirlerle belediyenin ihtiyaç duyduğu gereçleri karşılıyor. Bu yıl yaklaşık 600 dönümlük bir alana ekilen arpa ve buğday hasadını ve 120 dönümlük bir alanda nohut ekimi gerçekleştirildiğini söyleyen Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu daha önceki yıllarda elde edilen gelirle ilaçlama aracı aldıklarını söyledi. Bu yılki hasattan memnun olduklarını söyleyen Uslu; bu yıl 3. Hasadımızı gerçekleştirdik. İlk yıl 80 bin lira gelir elde etmiştik. Geçen yıl 250 bin liralık bir gelir elde ettik ve belediyemize bir ilaçlama makinesi aldık. Ayrıca Manavgat’a bir kamyon arpa gönderdik. Bu yıl yaklaşık 600 dönüme ektiğimiz buğday ve arpanın hasadını gerçekleştirdik. Onun dışında 120 dönümlük bir araziye Ağın’a özgü tüylü nohut ekimi yaptık. Bu nohut Ağın Leblebisi üretilen nohuttur. Geçen yıl leblebi üretim ve paketleme tesisimiz var.

Yaptıkları üretimi tamamen kendi arazilerinde, kendi personelleri ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Uslu, üretimden elde edilen gelirin ilçe ekonomisine katkıda bulunacağını söyleyerek, Ağın’da yöresel ürünlerin hak ettiği yerde olması ve istihdam anlamında ilçeye sunacağı katkı açısından bu çalışmaların devam edeceğini söyledi. Uslu

Belediye olarak çalışmalarımız devam ediyor. Belediye kazandırdığımız eski deri fabrikamız var. Şu anda yöresel ürünleri üreteceğimiz alanlarda çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde leblebi üretim ve paketleme tesisinde kendi nohudumuzla, kendi mahsulümüzle leblebimizi üreteceğiz. Biz Ağın Belediyesi olarak  farkındalık oluşturmak adına bu yıl vatandaşlarımıza  ekilen nohut için alım garantisi verdikBöylece gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla .Ağın’da yılın 12 ayı üretim yapılmış olacak.’’ Dedi.

Üretimin önemine de vurgu yapan Uslu, Üretim, üretim, üretim.Üretmeden hiçbir şey olmuyor.Bu bilinçle üretim ve istihdam odaklı çalışmalar yapıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda da çalışmalarımızın meyvesini görmek, hem ilçemize, ve insanımıza faydalı olacak işler gerçekleştirdiğimizi bilmek bize mutluluk veriyor.’’ Dedi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com