Ana Sayfa GÜNDEM 15 Temmuz 2022 520 Görüntüleme

BAZI KAHRAMANLAR DESTAN YAZARKEN KALEM KULLANMAZLAR

Tarihin her sahnesinde hür yaşamış bir milletin ecdadı hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabullenemez. Herşeyden önce vatan, millet ve bayrak sevgisiyle büyümüş, ataları cephelerde kendini siper etmiş bir milletin torunları 15 Temmuz 2016 günü vatanına canını siper ederek yeni bir destan yazdı. Aziz Türk Milleti İstiklal Marşımızda merhum Mehmet Akif Ersoy’un dizeleri gibi ” Hani çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım, kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım” dedi ve hain terör örgütünün koca silahlarına, tanklarına karşı bedenini siper ederek yeni bir zafere imza attı.

FETÖ hain terör örgütü tarafından düzenlenen darbe girişiminin püskürtülmesi ile tüm dünya bir kez daha Türk Milletinin Hür yaşadığını ve kanının son damlasına kadar milletinden ve vatanından vazgeçmeyeceğini  anladı. Türk milleti darbe gecesi canı pahasına tankın altında kalarak ölen Muhammed Ali Aksu’dur, Türk milleti komutanlığı ele geçirmek üzere olan darbe yanlısı Tuğgenerali göğsünden vurarak öldüren ve hainler tarafından şehit edilen Ömer Halis Demir’dir, Türk Milleti “vatanı bu hainlere mi bırakacağız” diyerek çıktığı yolda şehit düşen Adil Büyükcengiz’ dir, Türk Milleti daha saymakla bitiremeyeceğimiz yüz binlerce şehitlerimizdir.

15 Temmuz 2016 günü darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye, milleti ve devletiyle omuz omuza verdiği direniş ve mücadeleyle tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir. Türk demokrasisini hedef alan bu hain girişim, Türk halkının demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için gösterdiği destansı direnişle geri püskürtülmüştür. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülen Türk milletinin gösterdiği cesaret ve kararlılıkla elde edilen bu zafer, dünyada örneği olmayan bir ruh halini ve demokrasi bilincini ortaya koymaktadır. Zaferle sonuçlanan bu anlamlı direnişi ve mücadele ruhunu toplumsal hafızada her daim diri tutmak amacıyla “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”  her yıl özenle hazırlanan çeşitli etkinliklerle anılmaktadır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com