Ana Sayfa GÜNDEM 19 Temmuz 2022 359 Görüntüleme

IŞIKVER “GÜRSEL BEY TRİBÜNLERE GÜZEL HİTAP EDİYOR”

Elazığ MHP İl Başkanı Semih Işıkver dün akşam katıldığı TV programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.  Geçtiğimiz günlerde Başkan Işıkver’in, Elazığ CHP milletvekili Gürsel Erol’a Cumhuriyet Halk Partisinin MHP’den daha yüksek bir oy alamayacağını dile getirmesi gündem olmuştu. Sözlerinin arkasında duran Başkan Işıkver iddialarını yeniledi. Başkan Işıkver;

” Gürsel Bey güzel konuşuyor. Yani tribünlere de güzel hitap ediyor. Ama mesela bir bakana hitap ediyor ama aynı bakan onlarca kez Elazığ’a geliyor, gelip görüşmüyor. Yani muhalefet biraz yapıcı bir dil kullanmalı. Bunu Gürsel Bey özelinde söylemiyorum. Bu yolu kim seçiyorsa tamamıyla insanı istismar etmek üzerinden bu siyası amacı kim benimsiyorsa, bu MHP içerisinde de olur, başka partide de olur. Biz buna tepkimizi koyarız.” dedi.

EROL BEN CHP’DEN FARKLI BİR YERDEYİM TUTUMU SERGİLİYOR

Elazığ MHP İl Başkanı Semih Işıkver, katıldığı TV programında Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol’un perdeleme siyaseti yaptığını vurguladı. Milletvekili Erol’un siyaset yaparken bağlı olduğu partiden ayrı bir tutum sergilediğini belirten Başkan Işıkver;

“CHP siyasetini değerlendirirken, Gürsel Bey’i CHP siyasetinden farklı bir yere koyarak bir değerlendirme geliştirilmesi hususunda hem sayın Milletvekilinin bir gayreti var, “ben bunlardan beriyim, CHP bir kitle partisi, bunlar böyle konuşuyor ama ben bunlardan farklı bir yaklaşım içerisindeyim” gibi bir yaklaşımın içerisine girerek ilk bölümün sonunda da ifade ettiğim gibi siyaseti iyi bilenlerin “cambaza bak oyunu” diye tarif ettiği yani içinde bulunduğu camianın zaaflarını toplumu ilgilendiren, Türk Milletinin menfaatlerini ilgilendiren konulardaki sessizliğini, çoğu zaman ses çıkardığı zaman karşı kampın sözcüsü olma noktasında aldığı pozisyonları göz ardı ederek tamamen perdeleme siyaseti yaparak “ben CHP’den farklı bir yerdeyim, farklı bir noktadayım ben Elazığ için önemliyim, beni CHP ile bir tutmayın” diyen bir profil var ve bir yandan da CHP Milletvekillerini, belediye başkanlarını buraya getirdim, şurada şunu yaptım, burada bunu yaptım şeklinde ifadelerle siyaset geliştiren bir milletvekili profili var karşımızda.

Bakıyorsunuz Elazığ’da bir muhafazakar, bir milliyetçi babasını, annesini ailesinden birini kaybettiği zaman tak diye telefon geliyor, Sayın Genel Başkanımız sizinle görüşecek deniliyor. Ben yani görevim itibariyle bir de uzun zamandır bu görevi yaptığım için bölgedeki hemen hemen bütün il başkanları ile yakın temas içerisindeyim. Soruyorum onlara, Kayseri’deki biri bir yakınını kaybettiği zaman Kılıçdaroğlu aramış mıdır? Veyahut Ankara’daki bir CHP’liyi bırakın milliyetçi birini aramış mıdır? Yani bunlar Elazığ’ı masanın ortasına koymuşlar, Elazığ bunlar için bir pilot il bir proje il. Bu şehri bozmak istiyorlar. Umarım düşündüğüm gibi değildir. Ben biraz da derin detaylara takılan birisiyim. Umarım bunu HDP dayatmıyordur. Yani siz burada bu şehri PKK’nın Abdullah Öcalan’ın gücü ve yüreği yetmediği için alamadığı ideolojisini ihraç edemediği bu şehri belki HDP adına bizden istiyordur. Yani bu da olabilir. Bu da siyasetin doğasında içerisinde var. Bugün bakıyoruz Kemal Kılıçdaroğlu olmadık işlerde olmadık yerlerde onu bunu arıyor. Elazığ’a gösterdiğiniz hassasiyeti neden Malatya’ya Erzurum’a Yozgat’a göstermiyorsunuz. Şimdi benim de milliyetçi tabanı temsil eden bir şahsiyet olmam itibariyle bu konuları sorgulamak benim vazifemdir. Bu hususlardaki sorgulayıcı tavrım CHP kanadından da milletvekili tarafından da yanlış anlaşılabiliyor. Kendilerini öyle bir yere koymuşlar ki eleştirilemez görüyorlar. Diyorlar ki bizi hiç kimse eleştiremez. Ben istediğimi yaparım, tutarsız da davranırım, söz verip de tutmam, bir şeyi vaat edip de yapmam, sonradan vazgeçerim, bu da normaldir.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com