Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ÖZEL HABER 28 Temmuz 2022 352 Görüntüleme

GÜRGÖZELER’DEN TEPKİ: ASKERİN SELAM DURACAĞI İKİ MAKAM VARDIR: KOMUTANLARI VE MİLLETİ

GÜRGÖZELER: BİR PARTİNİN BİR CEMAATİN BİR KİŞİNİN ORDUSU OLAMAZ, MİLLETİN ORDUSU OLUR.

AKP İl Baskani Sercan Özaydın, Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ile Gedikler Jandarma Karakolu’nu ziyareti sırasında karakoldaki askerlerin, Özaydın’ı tören kıtası ile karşılaması kamuoyunda büyük bir tepkiye yol açmıştı. Olayın ardından Tunceli Valiliği’nin incele başlattığı ve karakol komutanının görevden alındığı duyuruldu.

Konuyla ilgili olarak İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler sert bir tepki gösterdi.Yaptığı açıklama ile caimi ve kışlaya siyasetin girmesinin tehlikeli neticelere yol açacağını ve mukaddes Türk Ordusu’nun siyasi bir arenaya çevrilmemesi gerektiğini vurgulayan Gürgözeler şunları söyledi:

Bir siyasi parti il başkanının karşısında askerin esas duruşa geçirilmesi yanlıştır. Bu davranışlardan vazgeçmek gerekir. Askeri emir eri, camileri ise parti şubesi gibi görmek doğru değildir. Baştan beri cami ile kışlaya siyasetin girmesinin vahim sonuçlara neden olacağını söylüyoruz. Geçmişte her 10 yılda bir yaşanan darbelerin arkasında da askerin siyasallaşması vardır. Ordu kültürümüzde kutsal kabul edilen bir müessesedir. Çünkü Şehitlik gibi ulaşılması güç bir rütbe sadece askere aittir. Dolayısıyla millete aittir bir partinin bir cemaatin bir kişinin ordusu olamaz, milletin ordusu olur.

ASKERİN SELAM DURACAĞI İKİ MAKAM VARDIR: KOMUTANLARI VE MİLLETİ

Bir partinin il başkanı  karşısında askerin esas duruşa geçirilmesi, 15 Temmuz’dan sonra ordumuzun ne hale getirildiğini göstermektedir. Askerin selam duracağı iki makam vardır. Biri komutanları, öteki milletidir. Bunun dışında her tavır ordumuza itibar kaybettirir. Sayın valinin bu şirkin görüntüye neden olan Karakol Komutanlığı görevden alması olumlu bir gelişmedir. Çare bu zihniyetten ülkemizi biran önce kurtarmak peygamber ocağı kışlalarımızı ve camilerimize siyaseti sokmamaktır. Lakin bu bir kişiden ibaret değildir. Bulaşıcı bir hastalık gibi toplumu saran bir zihniyet meselesidir. Bu zihniyet tasfiye edilmedikçe, askere partilerinin emir eri,  camilere parti şubesi gibi davrananların varlığı devam edecektir. AKP geçmişte neyden şikayetçi olduysa daha kötüsünü kendisi yaptı.Çare bu zihniyetten kurtulmaktır, çare asker ocağına camiye siyaseti sokmamaktır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com