Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 31 Temmuz 2022 245 Görüntüleme

YAZ AYLARI GELDİ ANCAK PAZARLARDA FİYATLAR ESKİ YAZLARA DÖNEMEDİ

Son bir yıldır her sektörde durmadan artan fiyatlar vatandaşı zor durumda bırakırken yaz aylarının gelmesi ile birlikte fiyatlarda büyük oranda düşüş beklenmekteydi. Ancak  beklenenin aksine yaz aylarının gelmiş olmasına rağmen pazar tezgahlarında ki yüksek fiyatlar yerini korumaya devam ediyor.

Vatandaşın alışveriş konusunda ki ilk durağı olan semt pazarlarında ki ürünler cep yakmaya devam ediyor. Yıl içerisinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon,  akaryakıt zamları ile artan gıda fiyatlarına birde meyve ve sebze fiyatları  katılıyor. Kış ayları boyunca yerli sebzenin çıkmasını bekleyen vatandaş fiyatların düşeceğini umut ediyordu. Ancak fiyatlarda beklenen düşüş yaşanmadı.

Pazar ve manav tezgahlarında ki ürünlerin fiyatının düşmemesinin en büyük sebebinin rantçılar olduğunu ifade eden Elazığlı Esnaf Nihat İdikut, “Ne yapıyorsak biz kendimize yapıyoruz başkası bize hiçbir şey yapmıyor” ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili görüşme sağladığımız Elazığlı Esnaf Nihat İdikut, fiyatların eski yaz aylarında ki fiyatlara düşmediğini bunun en büyük nedeninin rantçılar olduğunu dile getirdi. İdikut;

“Bunu yapan kimler biliyor musunuz rantçılar. Sebze fiyatları düşüyor aslında. Düşüyor da rantçılar piyasaya az malzeme sunuyor. Az malzeme sunuca fiyatlar yüksek kalıyor yani şimdi adam üretiyor 1 ton getireceği yerde 300 kilo getiriyor. Ne oluyor fiyatlar otomatikman yükseliyor, bu şekilde Fiyatlar yüksek ama vatandaşın alım gücü var fakat biraz da neye kaçıyoruz harcamaları fazla yapıyoruz. Yani şimdi mesela hükümete atıp tutuyoruz da hükümet şöyle yaptı hükümet böyle yaptı halbuki hükümetle alakası yok. Ne yapıyorsak biz yapıyoruz kendi ellerimizle yapıyoruz. Yani hükümet Allah razı olsun adamlar çalışıyor.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com