Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 1 Ağustos 2022 226 Görüntüleme

MİLLETVEKİLİ EROL’DAN FIRAT SENİ BEKLİYOR KAMPANYASINA DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Fırat Üniversitesi tarafından başlatılan sosyal medya kampanyasına destek verdi.

Fırat Üniversitesi’nin Türkiye’deki en önemli üniversitelerden biri olduğunu belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yaptığı açıklamada: “1967’de kurulan Fen Edebiyat, Veteriner ve Mühendislik Fakülteleri ile Yükseköğrenime başlayan, 1975 yılında ise üniversite statüsü kazanan Fırat Üniversitesi, yaklaşık yarım asırdır Türkiye’de bilime hizmet vermekte.

17 Fakülte, 3 Yüksek Okul, 9 Meslek Yüksek Okulu, 4 Enstitü, 24 Araştırma Merkezi’nde 40 bini aşkın öğrenciyi misafir eden Fırat Üniversitesi 2021 yılında YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi seçilerek Türkiye’deki en iyi ilk 20 Üniversite arasında olduğunu tescillemiştir.

 

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’ne en fazla akademisyen yerleştiren Türkiye’deki üniversiteler arasında ikinci olan Fırat Üniversitesi güçlü akademik kadrosuyla Türkiye’deki üniversiteler arasında oldukça önemi bir yere sahip. Başta Mühendislik Fakültesi olmak üzere birçok fakülte başarı sıralamalarında Türkiye’nin en iyileri arasında düzenli olarak derece yapmakta.

 

40 bini aşan öğrenciye sahip olan Fırat Üniversitesi’nde yaklaşık 26 bin öğrenci Elazığ’dan dışından gelmekte ve eğitimlerini Fırat Üniversitesi’nde almakta.

 

Aynı zamanda her biri birer turizm elçisi olan bu öğrencilerimiz mezun olduklarında en güzel yıllarını Fırat Üniversitesi’nde dolayısıyla Elazığ’da geçirmektedirler” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com