Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 2 Ağustos 2022 257 Görüntüleme

MUHARREM AYI’NDA SAVAŞLAR BİLE YAPILMAZ. AMA MAALESEF ÜLKEMİZDE HALA BİRİLERİ BİR HESAP PEŞİNDE

Muharrem Ayının başladığı gün Ankara’da Cemevlerine yapılan çirkin saldırılara bir tepki de Elazığ Cem Kültür Vakfı Başkanı ve Alevi Dedesi Cafer Yeşil’den geldi. Muharrem Ayı’nın haram aylardan biri olduğunu belirten ve bu ayda ‘İncinsen de incitme’ düsturuyla hareket edilmesi gerektiğini belirten Yeşil:’’ Muharrem Ayı’nda 12 günlük yas orucundan sonra 13. Gün aşurelerimizi pişirip acıyı bal eyleyen bir toplumuz. Muharrem Ayı haram aylardan biridir. Savaşlar bile bu aylarda yapılmaz. Ankara’da Alevi-Bektaşi Kültür Vakfı’na, derneklerine ve Cemevlerine karşı yapılan bu çirkin saldırıları kınıyoruz’’ dedi.

Cafer Yeşil konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti:
Elazığ Cem Kültür Vakfı Başkanı Cafer Yeşil. Bu ay Muharrem ayı. Bilindiği üzere yas, matem ayıdır. Özellikle 12 gün boyunca Alevi toplumu orucunu tutarak, yasını çekerek 12 İmamlar orucunun tamamlamaktadır. Tabii 13 gün sürüyor orucumuz. 12 gün tuttuktan sonra 13 gün de aşuremizi yaparak, bütün toplumumuzla paylaşarak bu acıyı bal eyliyoruz.
Muharrem ayı İslam âleminde ve bütün insanlık âleminde hüzne yol açan bir olay olmuştur. Kerbela Vakası olayı, Kerbela’da İmam Hüseyin şehit edilmiş; Hz Peygamberin biricik torunu. Bununla birlikte de Alevi toplumu bu yas matemini bugüne kadar devam ettirip getirmiştir.
MUHARREM AYI’NDA SAVAŞLAR BİLE YAPILMAZ. AMA MAALESEF ÜLKEMİZDE HALA BİRİLERİ BİR HESAP PEŞİNDE
Aynı zamanda Muharrem ayı içerisinde Ankara’da Alevi Bektaşi kültür vakıflarına, derneklerine, cem evlerine yapılan çirkin bir saldırı söz konusu. Son derece çirkin, çok üzücü nefretle kınıyoruz. Doğru yapılmayacak bir şey. Hele hele Muharrem ayı haram aylardan olan bir aydır. Bu aylarda asla kimsenin incitilmemesi lazım. Savaşlar bile bu ayda yapılmaz. Ama maalesef ülkemizde hala birileri bir hesap peşinde, insanlarımıza toplumumuza korku verme peşindedir. Kesinlikle bunlara papuç bırakmayız.
BİR MECZUBUN SALDIRISININ İNSANLARI KORKUTACAĞI ZANNEDİLİYORSA ALDANMIŞ OLUR
Alevi topluma ait insanlardır Alevi toplumu kültürlü ve düşünen insanlardır sorgulayan insanlardır Tabii ki bir meczubun kalkıp da bu kadar aşırı derecede ses getirecek düzeyde insanları korkutacağını zannediyorsa aldanmış olur. Alevi toplumu bunların üstünden gelebilecek bir kapasiteye sahiptir. Ama maalesef bizi çok üzmüşlerdir böyle olmaması gerekir. Ülkemizde bu tür şeylerin artık son bulması lazım bütün insanların beraber birlikte barış içerisinde yaşaması gerektiğine inanan insanlarız. Ama maalesef bu bizi çok üzmüştür. Dediğim gibi biz bunu nefretle kınıyoruz. Hoş olmayan bir davranış olmuştur. Cem evlerindes aldırarak bizi korkutamazlar. Aynı zamanda Muharrem ayı içerisinde Alevi toplumu, incinsen de incitme diyen bir toplumdur. Hiçbir canlıyı incitmemek için çok özen gösteriyoruz. Onun için mutlaka toplumun da bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Her şeyden önce biz örgütlü bir toplumuz. Bu kadar da onlardan çekinecek kişiler değiliz, ama Sayın İçişleri Bakanımız, Sayın devletin yetkililerine, Sayın cumhurbaşkanına buradan seslenmek istiyorum. Lütfen, bu işin arkasında kim var? Bunların arkasında kimler var? Bunların detaylarıyla kamuoyuna açıklanması. Ki bir daha bu tür şeyler hayat bulmazsın, zuhur etmesin. İnsanlarımıza kesinlikle bir daha el uzatılmasın.Cem evlerimize de el uzatılmasın. Onun için burada tekrar ses veriyorum. Onun için hem kısa sürede bunların arkasında ne varsa ortaya çıkarılmasını istiyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com