Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 5 Ağustos 2022 359 Görüntüleme

KANGAL: SINAVI İPTAL ETMEK YETMEZ: KPSS MAĞDURLARINA MADDİ MANEVİ TAZMİNAT ÖDENMELİDİR

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal KPSS Sınavının iptal edilmesi sonrası yaptığı bir açıklamayla KPSS’ye giren vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi. Yaşanan olayların hükümetin tüm kurumları yıpratması neticesinde meydana geldiğini ifade eden Kangal,ÖSYM’ye de yüklemerek:”Ülkede eğitim gören , sınavlara hazırlanan , hayata atılmak için büyük mücadele ver söen milyonlarca insanımızın giriş kapısı konumunda olan ÖSYM , emek hırsızlığı yaparak yeni bir skandala imza atmıştır. Kim bilir geçmiş yıllarda daha neler ne haksızlıklar yapılmış, kimlerin hayatı çalınmış, kimlerin umutları söndürülmüş.” dedi.

Kangalın açıklaması şöyle:

”Hükümet tüm kurumları o kadar yıprattı ki , bunueri en son örneğinii KPSS skandalında görüyoruz. Ülkede eğitim gören , sınavlara hazırlanan , hayata atılmak için büyük mücadele ver söen milyonlarca insanımızın giriş kapısı konumunda olan ÖSYM , emek hırsızlığı yaparak yeni bir skandala imza atmıştır. Kim bilir geçmiş yıllarda daha neler ne haksızlıklar yapılmış, kimlerin hayatı çalınmış, kimlerin umutları söndürülmüş.
Adam kayırmacılığın liyakatsizliğin , akıl ve bilimden uzaklaşmanın bir sonucu olarak devletin hemen hemen her kurumunda bu tür sıkıntılarla karşı karşıyayız . Acil önlem alınmazsa devletin içi boşaltılacak diyeceğim ancak , mevcut hükümetten hiçbir beklenti kalmadığı için bölyle bir tavsiyeye dahi ihtiyaç duyamıyoruz. Acil olan, bu hak gözetmeyen hukuksuz yönetimin derhal değişmesi, yıpranan tüm değerlerimizin ve kurumlarımızın bir an önce ayağa kalkmasıdır.
Böyle bir olağanüstü durum karşısında sadece başkanın görevden alınması yetmez , tüm sorumluların çok hızlı bir şekilde soruşturulup adli makamlar önüne çıkarılması gerekmektedir. Byunun yanında , sınavın iptal edilip yeni dsınavdan ücret alınmayacağı şeklinde yapılan açıklamayı da yeterli görmüyoruz. Bu kadar insanı mağdur ettiysen , bunu tazmin etmek zorundasın.Yeni sınavdan para almam demek yetmezl , vatandaşımız bu sınav için masraf etti, belki başka şehire gitmek zorunda kaldı, 1 gününü verdi vakit harcadı. Buenun karşılığında mağdur olan vatandaşlarımıza maddi ve manevi tazminat ödenmesi gerekmektedir.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

ACIYORUM…

ACIYORUM…

Tema Tasarım | Osgaka.com