Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 9 Ağustos 2022 246 Görüntüleme

ELAZIĞ CEM KÜLTÜR VAKFI VE EHLİBEYT CEM EVİ İFTAR PROGRAMI DÜZENLEDİ

Muharrem ayı dolayısı ile Elazığ Cem Kültür Vakfı ve Ehlibeyt Cem evi iftar programı düzenledi. Programa Elazığ Valisi Ömer Toraman da katıldı.

Muharrem ayı dolayısı ile Orucun 10’uncu Gününde Elazığ Cem Kültür Vakfında iftar programı düzenlendi.

İftar Programına Elazığ Valisi Ömer Toraman,  Elazığ Jandarma Kıdemli Albay Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve vatandaşlar katıldı.

YEŞİL: İSLAM ALEMİNİN BÜTÜNÜ BUGÜN İÇİN YASTA OLDUĞUNU BİZLERDE BİLİYORUZ BUNUN FARKINDAYIZ”

 

Elazığ Cem Evi ve Kültür Vakfı Başkanı Cafer Yeşil, günün önemi ile ilgili konuştu. Yeşil, “Bugün çok önemli bir gün bizler için yani özellikle İslam alemi için çünkü Hazreti Hüseyin’in şehit ediliş günüdür. Alevi toplumu için, Alevi İslam inancında bulunan canlarımız ve İslam aleminin bütünü bugün için yasta olduğunu bizlerde biliyoruz bunun farkındayız” dedi.

TORAMAN: BİZ BİRLİK VE BERABERLİĞİN MUHAFAZA ETMEK MECBURİYETİNDEYİZ

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Muharrem ayının Müslümanlar için önemli bir ay olduğunu söyledi. Benzer acıların yaşanmaması için birliğin korunması gerektiğini kaydetti. Toraman, “Muharrem ayı ayrıca biz Müslümanlar içinde aynı zamanda çok büyük bir acı hadisenin geçtiği aydır o da Hazret Hüseyin Efendimizin ve ailesinin ve beraberinde olanların şehit edildiği bir aydır. Biz bu vesileyle Hazreti Hüseyin Efendimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimize Allahtan rahmet ediliyoruz. Biz birlik ve beraberliğin muhafaza etmek mecburiyetindeyiz benzer acıların ve sıkıntıların yaşanmaması için bir ve beraber olmalıyız” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com