Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SPOR 11 Ağustos 2022 1565 Görüntüleme

DAMLA GÖNÜLLÜLÜK EKİBİ ELAZIĞ’DA

Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan Damla Projesi gönüllülük esaslı olup insan odaklı olan bu proje kapsamında gidilen illerde dezavantajlı aile, çocuk ve gençlerin hiç bir din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan katılımcı gençlerle bir araya gelmesi; kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı ile programın yürütüldüğü yörelerdeki insanlarla, katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlanmaktadır.

Damla projesinin her bir programı ülkemiz üniversitelerinde eğitim gören yerli ve uluslararası öğrencilerin oluşturduğu 40 kişilik ekiplerden oluşmaktadır.

Proje kapsamında Aziz Şehir Elazığ’da 10 gün süreyle bir dizi program gerçekleştirmek üzere, ilk durak Baskil ilçesi oldu. Şehrimizin çeşitli ilçeleri ve şehir merkezinde yapılacak olan programlara katılacak olan ekip, gönüllülük esasıyla hem yöremizi tanıyacak hemde vatandaşlarla bir araya gelerek gönül köprüsü kuracaklar.

Proje Koordinatörü Buket Örüklü yaptığı açıklamada, bugün Damla Gönüllülük hareketi projesinin 125. Durağı olan Elazığdayız. 37 katılımcı ve 3 Koordinatör ile birlikte buradayız. Projenin amacı Gönüllülük faaliyetlerinde bulunmak, 10 gün boyunca Türkiye’nin farklı illerinden gelen arkadaşlarla birlikte hem o ilin tarihi ve kültürel yerlerini görmek hemde çeşitli gönüllülük faaliyetlerinde bulunmak. Elazığ çok sıcak bir yer insan olarak, nereye gidersek gidelim sürekli bir ikram ve hoşgörü var eli boş göndermiyorlar asla güzel karşılandık her anlamda. Programlarımıza; Şehit Ailesi ziyaretleri, aile ziyaretleri, kuş yemlikleri, çevre temizliği, konteyner kent ziyaretleri, ilçe ziyaretleri bize ihtiyaç olan her alanda aktif rol alıyoruz, ifadelerine yer verdi.

Proje Gönüllüsü Ayşe Karaaslan yaptığı açıklamada; Damla Projesi Gençlik ve Spor Bakanlığına ait bir proje, Türkiye’nin farklı illerinde yapılıyor, bende Mardin’den geliyorum, Türkiye’nin bir çok ilinden gönüllü arkadaşlarla Elazığ’dayız. 10 gün süreyle buradayız, Gönüllü olarak her alanda yer alıyoruz. Adım attığımız noktalarda bulunan herkesle sohbet ediyoruz, şehri tanıyoruz ve projeden bahsediyoruz. Elazığ’ı çok beğendik ve güzel ağırlandık, ilçerine beldelerine kadar gidiyoruz, merkezde kapı kapı geziyoruz, çocuklarla oynuyoruz, dezavantajlı ailelerle buluşuyoruz, çok sıcak kanlı davranıyorlar ve hep ikram etmek istiyorlar, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum, ifadelerine yer verdi.

İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada; öncelikle kadim şehir Elaziz’e hepiniz hoş geldiniz. Göreve geldiğim günden beri gerek tesisleşme gerekse sporcularımızın başarılarının akabinde beni mutlu eden ve her daim bir araya gelmeye azami özen gösterdiğim siz kıymetli Gönüllü Gençlerle bir araya geliyoruz, programlar yapıyoruz ve Gençliğin yer aldığı her alanda elimizden gelen desteğin fazlasını veriyor, çalışmalarını önemsiyoruz. Bildiğiniz gibi Elazığ’da bir deprem yaşandı, ardından pandemi geldi, bizler gönüllülerimizle hep sahadaydık, olağanüstü durumlar da birlikte güzel işler yaptık. Elazığ’da gençlerimiz şunu ortaya koydular, hiçbir karşılık beklemeden Gençlik merkezimizde bulunan gönüllülerimiz bunu fazlasıyla gösterdiler. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da ifade ettiği gibi Elazığ’da bir gönüllü ordusu var. Sizlerin yaptığı her çalışma bizim için kıymetli ve 30 farklı şehirden buralara geldiniz, İlçeleriyle beldeleriyle hakikaten tarihi ve kültürü olan yerleri geziyorsunuz ve hemşehrilerimizle bir araya geliyorsunuz, doya doya ve dolu dolu bir on gün geçiriyoruz, bir kez daha şehrimize hoş geldiniz diyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum, ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Tema Tasarım | Osgaka.com