Ana Sayfa GÜNDEM 12 Ağustos 2022 754 Görüntüleme

SOR-MU-YO-RUM

Sormuyorum kardeşim, sormuyorum. Benim vergilerimle toplanan paraları ne yaptınız diye sormuyorum .Benim ne haddime sorayım, ben sadece 4 veya 5 yılda bir oy kullanırım  o kadar.

Zaten öyle her aklına geleni sormak vatandaşın ne haddine, sorarsan başına gelmeyen kalmaz. Ben sormuyorum ; adreseteslim beşli müteahhitlere neden tüm ihaleler veriliyor. 128 milyar nerede diye hiç sormuyorum. Şehit aileleri için toplanan paralar nerede diye sormuyorum. Sonra öyle her partiye oy vermekte olmaz. Sonra illet olursun, çapulcu olursun, fetö’ cü olursun, terörle irtibatlı olursun. Sesin çıkmazsa iktidara övgüler yaparsan ihale alabilirsin , devletin tüm imkanları önüne serilir.

Sen, sen ol hiçbir şey sorma; Mazot fiyatını sorma, döviz fiyatını sorma, hele hele açım deme . Kuru ekmek yiyerek karnın doyuyorsa aç sayılmazsın. Gezmek eğlenmek insanca yaşamak senin neyine. Ben sormuyorum; Engellilerin hali ne olacak, kanser hastalarının hali ne olacak, SMA hastalarının ölüme terkedilmelerini, sonlarının ne olacağını hiç sormuyorum. Yılardır SGK nın SUT kanununda hiçbir yenilik yapılmayarak, hastaların, engellilerin cihaz alamamalarını kısıtlandığını ve mağdur edildiğini sormuyorum.

 

Komşu ülkelerle ilişkilerimizin sıfır sorundan, nasıl dostsuz ve yalnız kaldığımızı sormuyorum. Hele Amerika’yı, İsrail’i, Rusya’yı memnun etmek için verdiğimiz gencecik ŞEHİT’ lerimizi sormuyoruz. Büyük müteahhitlerin sık sık borçlarının sıfırlandığını fakat çiftçinin, küçük esnafın dar gelirlinin icraya verilmesini sormuyorum. Tarım ülkesi ülkemizde sebzenin meyvenin en bol zamanında bile domatesin biberin 10-15 lira olmasından dolayı sebzeye meyveye hasret kalan halkın durumunu sormuyorum. Devletin hastanelerini kapatıp, şehir hastanesi adı altında şehrin dışına yapılan ulaşımı çok zor olan ve nerdeyse özel hastane  durumunagetirilip, fark adı altında ücret alınan aylarca sıra alınamayan, halkın bütçesinden devletin kaynaklarının buralara aktarılmasını sormuyorum. TOKİ nin halka ucuz ve kaliteli konut yapması gerekirken,  Devletin arazilerini TOKİ ye devredip; maalesef kalitesi düşük ve pahalı evlerin halka hizmetmiş gibi sunulmasını hiç sormuyorum. Ülkenin kaynaklarının tarikatlara, cemaatlara  aktarılmasını sormuyorum.

Vatandaşın sadece sandıkta hesap soracağı gün geldiğinde, işte o zaman SORUYORUM diyeceği günlerde  buluşmak üzere.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com